Haberler

Btp İstanbul Adayı Kotil: Gençlere Mustafa Kemal'i Öğreteceğiz

YEREL seçimler öncesi çalışmalarına devam eden Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selim Kotil, İstanbul'un en büyük probleminin doğal gaz ve su zammı olduğunu söyledi. Kotil, gençlere Ata'sını, Mustafa Kemal'i öğreteceklerini belirterek, "Gençler Ata'sının ne kadar dindar olduğunu görecek" dedi.

BTP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selim Kotil, Kartal Soğanlık Kültür Merkezi'nde bir konferansa katıldı. Kotil, burda İstanbul'un sorunlarından söz etti.

İstanbul'un alt yapısına bir tek kuruş yatırım yapılmadığını söyleyen Kotil, "İSKİ diyor ki; yılda 270 milyon metreküp su, yerin altındaki şebekeden sızıp gidiyor. Kaçak, 270 milyon metreküp. Yani kullandığımız suyun yüzde 27'si boşa akıyor. Bu miktar ne kadar biliyor musunuz? Terkos Gölü bize 180 milyon metreküp yılda su veriyor. Şebekeye yatırım yapılmadığı için 1,5 Terkos'luk su her yıl boşa gidiyor. Ama kayıp kaçak bedeli olarak belediye parayı yazıyor size. Siz o parayı ödüyorsunuz. O para size hizmet olarak dönmüyor. Nereye gidiyor? Huzur hakkına gidiyor. Nedir huzur hakkı? Bütün belediye kurumlarının yönetim kurulları var. Kim bunlar? Ayda bir geliyor, çayını içiyor, gidiyor. Maaş alıyor, bir de her sene huzur hakkı parası alıyor. Kişi başı aylık elli bin lira civarında. Huzur hakkı. Ben belediye başkanı olduğum gün, çalışan personele dokunmayacağım ama bu çok huzurla dolanlar var ya, onlara diyeceğim ki 'Siz çok huzurlandınız, kenara çekilin. Biraz da biz bu millete hizmet edelim' dedi.

'BİZ ÖTEKİLEŞTİRMEYE GELMİYORUZ'

Belediyenin spor alanlarındaki ücretlendirmelere de dikkat çeken Kotil, "Spor A.Ş. birçok havuz yapmış. Fiyatlandırmaya bakıyoruz: Belediye çalışanlarına yüzde 75 indirimli, öğrenciye yüzde 25 indirimli. Biz bunu ne yapacağız? Öğrenciye bedava yapacağız. Belediye çalışanlarını da cezalandırmayacağız. Biz ötekileştirmeye gelmiyoruz arkadaşlar. Kimse bizim düşmanımız değil. Niye bedava öğrenciye? Adı üzerinde öğrenci, para yok. Sen bu gencin kötü alışkanlıklardan ve zararlı maddelerden uzak durmasını istiyor musun? Önce o zaman spora yönlendireceksin, musikiye yönlendireceksin" diye konuştu.

'GENÇLERE ATA'SINI, MUSTAFA KEMAL'İ ÖĞRETECEĞİZ'

Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş'ın 'Hoş Geldin Atatürk' eserine de dikkat çeken Kotil, "Ondan önce de gençlere Ata'sını, Mustafa Kemal'i öğreteceksin. Niye ' Çocuğun manevi ve milli duygularını donanması için. Genel Başkanımız, Hoş Geldin Atatürk'te yıllarca dinsiz gösterilen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ne kadar dindar olduğunu anlatıyor. Biz ne yapacağız' Atatürk Müzesi. Gencimiz girecek, ilk girdiği yerde Mustafa Kemal'in doğduğu yerin maketi. Sonra Mustafa Kemal'in Kuran öğrendiği medrese. Daha sonra askeri okula gittiği yer. Çanakkale görüntüsü, Sakarya, Büyük Taarruz hepsi olacak. Öyle bir müze yapacağız ki çocuk içeri girdi mi doğumundan ölümüne kadar Ata'sını görecek. Ne kadar dindar olduğunu görecek. Neler yaptığını görecek. Biz Kültür A.Ş. olarak bunu yapacağız" dedi.

Programın sonunda seyirciler Kotil'in "Oylar kime?" sorusuna "Oylar Selim Kotil'e" ifadelerini kullandı.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Partisi Selim Kotil İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title