Haberler

Brisa, Binaları Depremden Koruyan Sismik İzolatörleri Pazara Sundu

Binaların altyapısında kullanılan ve deprem sarsıntılarını emerek güvenlik sağlayan sismik izolatörler Brisa tarafından Türkiye'de satışa sunuldu.

Binaların altyapısında kullanılan ve deprem sarsıntılarını emerek güvenlik sağlayan sismik izolatörler Brisa tarafından Türkiye'de satışa sunuldu.

Brisa'dan yapılan açıklamaya göre, Bridgestone'un 1980 yılında üretimine başladığı ve Ar-Ge faaliyetleriye devamlı olarak iyileştirdiği sismik izolatörler, hastane, yol yapıları, araştırma ve bilgi merkezlerinin yanı sıra farklı yükseklikteki konut, enerji ve sanayi yapılarında kullanılıyor.

Kauçuk ve metal hammaddelerden üstün teknoloji ile üretilen ve Japonya'da son 35 yılda kullanımı yaygınlaşan sismik izolatörler, Brisa tarafından tanıtılarak Türkiye'de satışa sunuldu.

Bridgestone Sismik izolatörler, uygulandıkları binalarda yüksek deprem dayanıklılığı ve titreşim sönümleme sağlıyor, Japonya ve Türkiye gibi deprem riski taşıyan ülkelerde can ve mal kayıplarını önlemeye yardımcı oluyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Brisa Genel Müdürü Yiğit Gürçay, şunları kaydetti:

"Ortağımız Bridgestone Corporation, lastik ve kauçuk sektörünün lideri olmasının yanında toplumsal konularda da sorumluluk alarak depreme dayanıklı ürünler geliştiriyor. 980 yılında Japonya'da ilk sismik izolatörleri üreten Bridgestone, bugün sismik izolatör alanında dünyanın lider teknoloji geliştiricileri arasında yer alıyor. Kauçuk ve metal hammaddelerden üretilen sismik izolatörler, binalar için deprem sarsıntılarını emen birer tampon altyapı unsuru olarak tasarlanıyor.

Geçen 35 yılda Japonya'da yaşanan birçok yüksek şiddetteki deprem, sismik izolatörlerin etkin kullanımı sayesinde can ve mal kaybı olmadan atlatılabildi. Japonya'da kullanımında olağanüstü başarı sağlanan sismik izolatörlerin, deprem bölgesinde yer alan Türkiye'ye de değer katacağına inanıyoruz. Brisa olarak 2015 yılı itibarıyla Bridgestone sismik izolatörlerin Türkiye'de satışına başladık. Ülkemiz 2023 hedeflerine ilerlerken altyapı ve hizmet yatırımları da artıyor. Mega hastaneler, yeni enerji santralleri, kamu binaları, okullar, iş merkezleri, yaşama alanları, alışveriş merkezleri gibi yapılar Türkiye'de hızla yükseliyor. Sismik izolatörler ile binaların depreme dayanıklılığın ötesinde adeta deprem geçirmez hale gelmesi için 35 yılı aşkın birikimimizi ve teknolojimizi sunmaya hazırız."

Kaynak: AA / Güncel

Bridgestone Japonya Türkiye BRİSA Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title