Haberler

SARAYBOSNA - Bosna Hersek'te, Türkiye'den 15 hastanenin katıldığı Sağlık Turizmi Fuarı başladı

Güncelleme:

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da, Türkiye'den 15 hastanenin katıldığı 3. Sağlık Turizmi Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı.

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da, Türkiye'den 15 hastanenin katıldığı 3. Sağlık Turizmi Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı.

Başkentteki bir otelin konferans salonunda düzenlenen ve yarın sona erecek fuarda, sağlık sektörüne dair son teknoloji ve tedavi yöntemleri tanıtılırken, Türkiye'den gelen doktorlar da ziyaretçileri bilgilendiriyor.

Fuarın açılışına katılan Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Sadık Babür Girgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, " Türkiye, sağlık alanında çok büyük reformlar yaptı ve dünyaya bu konuda hizmet veriyor. Bugün burada, üniversite hastaneleri, vakıf hastaneleri ve özel hastaneler temsil ediliyor. Bu bakımdan (fuarın) faydalı olduğunu düşünüyorum." dedi.

Saraybosna Üniversitesi Klinik Merkezi (KCUS) Müdürü Sebija İzetbegovic, Bosna Hersek ve Türkiye arasında sağlık alanında yapılan iş birliklerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İzetbegovic, bu tür fuarların iki ülke arasında bağlantının sağlanması adına büyük bir fırsat oluşturduğunu kaydetti.

Kocaeli Ticaret Odası Başkan Vekili Hüseyin Gezer de "Bu fuara birçok hastane bireysel olarak katılmaktaydı. Biz de ilimizi temsil etmek adına katılma kararı aldık. İlimizi, doğal güzelliklerimizi ve hastanelerimizi burada tanıtmak istedik." diye konuştu.

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Hastanesinden Sedat Ziyade, "Bosna Hersek'ten son yıllarda, Türkiye'ye ciddi bir hasta akımı var. Biz de kendi üniversitemizi tanıtmak için buraya geldik." ifadesini kullandı.

İlk kez 2019'da düzenlenen ve 2020'de salgın nedeniyle iptal edilen fuar, ücretsiz ziyaret edilebiliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Saraybosna Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 7 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 7 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 7 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansı var mı? Fenerbahçe nasıl şampiyon olur? Şampiyonlukta ikili averaj mı genel averaj mı? Ligde puanlar eşit olursa kim şampiyon olur 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title