Haberler

Boşandığı Eşi ve Eski Kayınpederini Öldüren Koca Hakim Karşısında

Manisa'nın Akhisar ilçesinde, boşandığı eşi Derya Ülker (38) ve eşinin babası İsmail Ülker'i (65) pompalı tüfekle öldürdüğü gerekçesiyle iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen H.Ö.'nin (40) yargılanmasına Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı.

Manisa'nın Akhisar ilçesinde, boşandığı eşi Derya Ülker (38) ve eşinin babası İsmail Ülker'i (65) pompalı tüfekle öldürdüğü gerekçesiyle iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen H.Ö.'nin (40) yargılanmasına Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Duruşmada tanık olarak dinlenen H.Ö.'nün kızı İ.Ö. (16), babasının ifadesinde belirttiği gibi av merakı olmadığını, tüfeğini de ilk kez gördüğünü belirtip, sürekli olarak annesi ve kendilerini tehdit ettiğini söyledi.

H.Ö., geçen 12 Kasım'da, bir yıl önce boşandığı, biri 16, diğeri 11 yaşındaki iki kızının annesi Derya Ülker ile babası İsmail Ülker'i İnönü Mahallesi adliye binasına 100 metre mesafedeki 233 Sokak'ta pompalı tüfekle öldürdü. Olayın ardından kaçan H.Ö., polis tarafından evinde yakalandı. H.Ö.'nün kullandığı pompalı tüfek de olay yerindeki, 45 NJ 064 plakalı otomobilinde ele geçirildi. H.Ö., polisteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı. H.Ö. hakkında, 'tasarlayarak öldürme" suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ilk duruşması bugün yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanık H.Ö., öldürülen Derya Ülker'in kızı İ.Ö., ağabeyi Mustafa Ülker, ablası Dilek Aksoy ve annesi İsmihan Ülker ile tarafların avukatları katıldı. Kimlik tespitlerinin yapılmasının ardından ifadesine başvurulan tutuklu sanık H.Ö., ava meraklı olduğu için tüfeğinin bulunduğunu belirtip, "Halen bu olayın nasıl meydana geldiğini ben de bilmiyorum. Boşandığım eşim ve kayınpederimi çok seviyordum" dedi.

"AV MERAKI YOKTU, TÜFEĞİNİ DE HİÇ GÖRMEDİM"

Tanık olarak dinlenen 16 yaşındaki İ.Ö., babasının av merakı olmadığını, tüfeğini de hiç görmediğini belirtip, "Babam, annemi ve bizi sık sık öldürmekle tehdit ediyordu" diye konuştu.

Anne İsmihan Ülker de öldürülen kızı ve kendilerinin H.Ö. tarafından tehdit edildiklerini söyledi. Anne İsmihan Ülker de, "H.Ö., tekstil atölyesinde çalışan kızımı işten çıkarmaları için işyerindekilere baskı yapıyor, tehdit ediyordu. Aynı şekilde bizim de sık sık evimize gelerek tehditler savuruyordu" dedi.

Ülker Ailesi'nin avukatı Manisa Baro Başkanı Ali Arslan, sanık H.Ö.'nün evli oldukları sırada başka bir kadınla da beraber olduğunu söyleyip, bir sonraki duruşmaya dinlenmesi için üç tanık getirmek istediğini söyledi. Mahkeme heyeti, sanık ve tanıkların dinlenmesinin ardından, avukat Ali Arslan'ın getireceğini söylediği tanıkların dinlenmesine karar verip, duruşmayı erteledi.

KADINLARDAN DESTEK

Duruşma çıkışında Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu tarafından basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasına CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, CHP Akhisar İlçe Başkanı İsmail Şahin ile Akhisar Roman Müziğini, Kültürünü Koruma, Yaşatma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği üyeleri de katılarak eşi tarafından öldürülen Derya Ülker'in yakınları da katıldı. Platform adına açıklamayı okuyan Fatma Celepçi, "Türkiye'de 2015 yılında 303, 2016 yılının Ocak ayında 36, Şubat ayında ise 25 kadın ciyayete kurban gitti. Dünyanın yarısını oluşturan biz kadınların, kendi yaşamlarımızı tayin etme hakkımız bile ellerimizden alınıyor. İçinde bulunduğumuz savaş ortamı, IŞİD zihniyetini destekleyen kadın düşmanı politikalar, hukukun hiçe sayılıp bu politikaların fetvalarla desteklenmesi, kadınları eve kapatan 'doğum izni' gibi düzenlemeler, kadınlar boşanmak istediği için öldürülürken sanki bunu tetiklercesine boşanmayı önleyecek meclis komisyonları kurulması; kadına yönelik şiddetin, kadın cinayetlerinin önünü açıyor. Kadın cinayetlerinde ve kadına karşı suçlarda 'saygın tutum', 'iyi hal', 'haksız tahrik' gibi kabul edilemeyecek ceza indirimlerin uygulanmaması için yasada tadil önerimizin yıllardır peşindeyiz. Toplumun 'Özgecan Yasası' adını verdiği bu düzenleme ile ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu bu yasa için çalışma yaptığını söyledi. Bakana sesleniyoruz, 'Bu çalışmaları biz yıllarca önce yaptık! Artık toplumu oyalamaktan vazgeçin. Bütün Türkiye toplumunun istediği, mücadele eden kadınların madde madde çalıştığı, birçok milletvekilinin, hemen tüm partilerin, birçok baro yöneticisi ve hukukçunun sahip çıktığı yasal düzenlemeyi sonuçlandırmak için sadece somut adım atın'" dedi. Kalabalık, açıklamanın ardından dağıldı.

- Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi Mustafa Ülker Dilek Aksoy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title