Haberler

Borusan Quartet'in Sezon Programında Önemli Değişiklik

Güncelleme:

Borusan Quartet'in aralık ve şubatta Süreyya Operası'nda vereceği konserlerin programları değişti.

24 Aralık akşamı Borusan Quartet, Brahms'ın La Minör Dörtlü'sünü ve Schubert'in başyapıt niteliğindeki "Ölüm ve Genç Kız" adlı yapıtını seslendirecek. Borusan Kültür Sanat tarafından Mahir Çetiz, Özkan Manav ve Hasan Uçarsu'ya sipariş edilen üç yeni yapıtın ilk kez seslendirileceği "Üç Besteci, Üç Prömiyer" konseri ise 4 Şubat akşamı gerçekleşecek.

Oda müziği alanındaki çalışmalarılarıyla Türkiye'yi uluslararası platformda başarıyla temsil eden Borusan Quartet'in Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nda 2012'nin Aralık ve 2013'ü Şubat aylarında gerçekleştireceği iki konserin programları değiştirildi. Yeni programa göre Borusan Quartet, 24 Aralık Pazartesi akşamı erken dönem romantik müziğine besteleri ve yorumları ile liderlik eden ölümsüz sanatçı Schubert'in yaşamının son dönemlerinde bestelediği, oda müziği repertuarının başyapıtlarından "Ölüm ve Genç Kız" ve Brahms'ın ustalık eseri sayılabilecek 2 No.lu La Minör Dörtlüsü'nü seslendirecek.

"Üç Besteci Üç Prömiyer" 4 Şubat'ta

Esen Kıvrak, Olgu Kızılay, Efdal Altun ve Çağ Erçağ'dan oluşan Borusan Quartet'in 4 Şubat'ta vereceği konserde ise Borusan Kültür Sanat tarafından Türk çağdaş bestecilerimizden Mahir Çetiz, Özkan Manav ve Hasan Uçarsu'ya sipariş verilen üç yeni bestenin dünya prömiyerleri gerçekleştirilecek.

Turgay Erdener tarafından yetiştirilen, bestecilik yarışmalarında yüksek başarı gösteren ve yazdığı eserler Fazıl Say tarafından seslendirilen Mahir Çetiz; yerel anlatım öğeleriyle ilişkisini geniş ses düzlemlerinden kuran, farklı ses ortamlarında yazdığı besteler Türkiye ve yurtdışında yorumlanan, sayısız ödül almış ve müziğin deneysel tarafı üzerinde ustalaşmış Özkan Manav ve bestelerinde rapsodik olarak açımlanan bir zaman ve mekan hissi uyandıran, sayısız ödülün sahibi usta besteci Hasan Uçarsu'nun yazdığı üç yapıtın, 4 Şubat Pazartesi akşamı Borusan Quartet tarafından dünya prömiyeri gerçekleştirilecek.

Bu eşsiz deneyime ek olarak, geçtiğimiz ekim ayında Münih'te Borusan Quartet ile ilk konserini veren klarnet virtüözü Reto Bieri, bu kez İstanbul'da dörtlünün konuğu olacak. İsviçre'nin müzik dünyasına kattığı önemli isimlerden Reto Bieri enstrümanının oda müziğine mükemmel uyumunu Borusan Quartet'le birlikte kanıtlayacak. Konserde deneysel yapıtları ve elektronik müzik alanındaki öncülüğüyle tanınan İtalyan besteci Luciano Berio'nun solo klarnet için yazdığı "Lied" ve klarneti günümüz orkestrasına kazandıran belki de en önemli isim olan Mozart'ın La Minor Klarnetli Beşli'si Borusan Quartet'in yorumuyla müzikseverleri büyüleyecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hasan Uçarsu Mahir Çetiz Türkiye Güncel Haberler

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Bakmadan Geçme

Di Marzio kimdir? Di Marzio kaç yaşında, nereli, mesleği ne? LOL çöktü mü? 4 Haziran Salı LOL sorun mu var? #129300 Icardi gidiyor mu? Icardi ayrılacak mı? #129300 Emekliye bayram ikramiyesi artacak mı? 3 bin TL emekli ikramiyesi ne kadar olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? #129300 4 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 4 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 4 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
DEM Parti 'kayyum' kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

DEM Parti "kayyum" kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title