Haberler

Borusan Müzik Evinde Çağdaş Tınılar

Güncelleme:

Borusan Müzik Evi bu hafta çağdaş perküsyon topluluğu sa.ne.na'nın müzik kariyerini özetleyen bir retrospektif konsere ev sahipliği yapıyor.

"Minimalist Müziğin Yaratıcısı Reich" adlı konsere ve uluslararası arenada kazandığı ödüllerle adından söz ettiren çağdaş besteci Erdem HelvacıoğluBrian Eno'dan King Crimson'a dünya çapında pek çok müzik insanına ilham veren Steve Reich'a adadığı

Çağdaş perküsyon topluluğu sa.ne.na, Borusan Müzik Evi'ne minimalist müziğin yaratıcısı Steve Reich'a adanan bir konserle dönüyor. Reich'ın son dönem eserlerinden Mallet Quartet ve Sextet'in de Türkiye prömiyerlerinin yapılacağı konser, 18 Nisan Perşembe akşamı dinleyenlere ritmin enerjisini ve gücünü hissettirmeyi vaat ediyor.

Bir rock grubu ile yaylı çalgılar dörtlüsü arasında duran, Amy Salsgiver, Kerem Öktem ve Seçil Kuran'dan oluşan sa.ne.na, farklı müziklere ilgisi ve sevdiği müzikleri yaratıcı ve etkileyici programlara dönüştürmek için müzikal işbirlikleri yaparak farklı projelere imza atan bir topluluk. Üretilmiş sesler ve elektroniklerden klasik enstrümanlara, geleneksel ve gelişmiş tekniklerden yararlanarak sürekli dönüşen ve değişen bir müzikal alan işgal eden sa.ne.na'ya bu özel konserde olarak piyanistler Müge Hendekli ve Gülden Teztel ile perküsyonist Emre Günay katılıyor.

Minimalist müziğin yaratıcısı kabul edilen, Brian Eno'dan King Crimson'a dünya çapında pek çok müzik insanına ilham veren Steve Reich'ın yapıtları New York ve Los Angeles Filarmoni'nin de aralarında bulunduğu dünya çapında orkestralar tarafından seslendirildi. Konserde, iki Grammy Ödülü ve bir Pulitzer sahibi olan "Amerika'nın yaşayan en büyük bestecisi" ve müzik düşünürü Steve Reich'ın 1967 yılında yazdığı, "phasing" tekniğini ilk kez canlı olarak kullandığı çığır açan eseri Piano Phase ve prömiyeri New York'ta Guggenheim Müzesi'nde 1970 yılında yapılan Four Organs seslendirilecek. Reich'ın son dönem eserlerinden Mallet Quartet ve Sextet'in de bu konserde Türkiye prömiyerleri gerçekleştirilecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

King Crimson New York Türkiye Güncel Haberler

Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

Bakan Şimşek konutta yeni düzenlemeyi duyurdu: İsteyene gelir isteyene ev

Bakan Şimşek konutta yeni düzenlemeyi duyurdu: İsteyene gelir isteyene ev

Hamas, attığı füzelerle İsrail'in kalbini hedef aldı! Tel Aviv'de siren sesleri duyuldu

Hamas, attığı füzelerle İsrail'in kalbini hedef aldı! Tel Aviv'de siren sesleri duyuldu

Bakmadan Geçme

GALATASARAY İLK 11'LER! Konyaspor ile karşılaşmada Galatasaray'ın ilk 11'leri kim? Erbaaspor Muşspor maçı CANLI izle! (HD) 26 Mayıs Erbaaspor Muşspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Erbaaspor - Muşspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Erbaaspor - Muşspor maçı nereden izlenir? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi hangi tarihte, ayın kaçında ödenecek 2024? Popeyes boykot mu? Popeyes İsrail malı mı, boykot listesinde var mı? Popeyes Türk malı mı, sahibi kim? Bugün Fenerbahçe'nin maçı var mı? Bugün hangi Fenerbahçe maçı var, hangi kanalda? Fenerbahçe - İstanbulspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Fenerbahçe - İstanbulspor maçı nereden izlenir? Gülşehir Belediyesi hangi parti? Gülşehir Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2024 İstanbul Gülşehir yerel seçim sonuçları! Atamalar akademi eğitim başarı puanı ile mi yapılacak? Öğretmenlik atamaları nasıl yapılacak? 25 Temmuz hangi burç? 25 Temmuz'ta doğanlar hangi burç oluyor? 25 Temmuz tarihi hangi burç olur? Fenerbahçe - İstanbulspor maçı hangi statta oynanacak? Fenerbahçe - İstanbulspor maçı nerede oynanıyor? BİNGÖL'DE DEPREM Mİ OLDU SON DAKİKA! Bingöl'de ne kadar, kaç büyüklüğünde deprem oldu? Rüzgar Kızılcık Şerbeti'nden ayrılıyor mu? Rüzgar Kızılcık Şerbeti'nden neden ayrılıyor, sebebi ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 26 MAYIS 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
G.Saray maçından önce yapılan ödemeler kafaları karıştırmıştı! Konyaspor Başkanı sessizliğini bozdu

G.Saray maçından önce yapılan ödemeler kafaları karıştırmıştı! Konyaspor Başkanı sessizliğini bozdu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title