Haberler

Bodur Meyvecilik Kazandırdı

Genellikle buğday ve ayçiçeği üretiminin yapıldığı Tekirdağ ve ilçelerinde bodur meyvecilik, üreticinin yüzünü güldürdü Malkara Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Taş: "Çiftçi, meyvecilikten elde ettiği gelirden memnun kaldı"

Tekirdağ'da bodur meyveciliğe yönelen üreticiler, elde ettikleri kazançtan memnun kaldı.

Çiftçiler, genellikle buğday ve ayçiçeği üretilen bölgede, sulu tarım yapılan arazilerin artmasıyla meyveciliğe başladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünün de desteğiyle ceviz, şeftali, nektarin, erik, elma ve kiraz  üretilmeye başlandı.

Malkara'nın Yörücek köyünde meyve bahçesi kuran Mehmet Taylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, buğday ve ayçiçeğine göre meyvecilikten elde ettiği kardan oldukça memnun kaldığını söyledi.

Organik meyve ürettiklerini, tarım danışmanları tarafından önerilen ve insan sağlığına hiçbir zararı olmayan ilaçlar kullandıklarını belirten Taylan, şöyle konuştu:

"Müdürlüklerimiz, yeni su kaynakları bularak yeni göletler oluşturarak meyveciliği teşvik etmeliler. Bunun yanı sıra da fidan dikimi, bakımı, gübrelemesi ve benzeri konularda eğitici bilgiler ve seminerler düzenleyerek meyveciliği özendirebilir ve yeni meyve bahçelerinin oluşumunu arttırabilirler."

Taylan, pazar sıkıntısı çektiklerini, toptan alımlar olması halinde üreticilerin meyveciliğe daha fazla yöneleceğini kaydetti.

"Meyvecilik artış gösterdi"

Malkara Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Nabi Taş ise ilçede gün geçtikçe meyveciliğin artış gösterdiğini, ilçe genelinde meyvecilik yapılan arazinin 3 bin dönümü aştığını söyledi.

Bu yıl sonu ve gelecek yıl bu miktarın ikiye ya da üçe katlanmasın beklediklerini ifade eden Taş, "Sadece orman vasfını kaybeden arazilere ve özel olarak hazırlanan tarlalara ekilecek kiraz ve cevizle bu rakamın 7 bin dönümü aşmasını bekliyoruz" dedi.

Elma, armut gibi bodur ve yarı bodur meyvecilikte en az 5 dönüm olmak kaydıyla yapılan meyveciliğe dönüm başına 150, klasik meyve, ceviz, badem gibi türlerde de en az 10 dönüm olmak şartıyla dönüm başına 100 TL verildiğini dile getiren Taş, şöyle konuştu:

"Şu anda ilçede en çok armut, badem, ceviz, elma, erik fidanı başta olmak üzere kiraz, şeftali, nektarin bahçeleri kuruldu. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından kasımda meyvecilik kursu açılacak. Çiftçi, meyvecilikten elde ettiği kazançtan memnun kaldı. Müdürlük olarak üretici eğitimi başta olmak üzere benzeri desteklerimizi sürdüreceğiz." - Tekirdağ

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Taylan Tekirdağ Malkara Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title