Haberler

Bodrum'da Yabancıya Konut Satışı İddialarına AK Parti'den Cevap

Chp Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun cevaplaması istemiyle verdiği önergeyle, TOKİ'nin Bodrum'da konut yaparak yabancılara satacağı iddiasını sordu.

Chp Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun cevaplaması istemiyle verdiği önergeyle, TOKİ'nin Bodrum'da konut yaparak yabancılara satacağı iddiasını sordu. Konuyla ilgili basın açıklaması yapan AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp ise iddiayı yalanladı.

CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun cevaplaması istemiyle TBMM'ne verdiği soru önergesinde, TOKİ'nin Ortakent'teki hazineye ait 1 milyon metrekarelik araziyi devralmak için Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'na başvurduğu, devir kararının da önümüzdeki günlerde netleşmesinin beklendiği, yüzde 30 emsal çıkması halinde yabancılara satmak üzere burada 3 bin konut inşa edebileceği yönündeki iddiaların doğru olup olmadığını sordu. Henüz önergeye cevap verilmezken, AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp, parti binasında bu konuyla ilgili basın toplantısı düzenledi. "Emeklimiz, işçimiz, evi olması için her gün bizleri yolda durduran vatandaşımız varken neden yabancıya ev yapalım" diyerek sözerine başlayan Demiralp, "CHP'li belediyeler yabancılara milyon dolarlık evler yapılması için yatırımcılara her türlü imkanı sağlıyor. Bodrum'un her yeri bu yüzden rant uğruna talan edildi. Tarihten, doğadan, çevreden bahseden CHP'li belediyeler imar izinlerini gözden geçirsinler. Üstündağ, TOKİ'nin uygun şartlarda ev sahibi yapacağını duyan, lüks konutlar inşa eden şirketlerin avukatlığını mı yapıyor" dedi.

TOKİ konutlarının Mumcular Mahallesi'nde yapılacağını belirten Demiralp, "Ortakent için bir çalışmamız yoktur. Bodrum'da ev ihtiyacı olan dar gelirli vatandaşlarımızı TOKİ kanalıyla uygun şartlarda ev sahibi yapacağız. Bu konuyu ben bizzat takip ediyorum. Biz nereyi uygun görürsek orada bu çalışmaları yaparız. Üstündağ, CHP anlayışı ile AK Parti duruş ve anlayışını karıştırdı herhalde" dedi. - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akın Üstündağ AK Parti Bodrum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title