Haberler

Bir Sokak, Yaralarını Kol Kola Girerek Sardı

Neve Şalom ve Beth İsrael Sinagoglarına 15 Kasım 2003'te Düzenlenen Bombalı Saldırıların Dördüncü Yıldönümünde Türk ve Musevi Din Adamları ile Patlama Mağdurları, Kuledibi'nde Bir Araya Geldi. Siyah Flamalar ve Türk Bayraklarının Asıldığı Sinagog Sokağındaki Patlama Yerine Kırmızı Karanfiller Bırakıldı, Dualar Okundu.

Neve Şalom ve Beth İsrael sinagoglarına 15 Kasım 2003’te düzenlenen bombalı saldırıların dördüncü yıldönümünde Türk ve Musevi din adamları ile patlama mağdurları, Kuledibi’nde bir araya geldi. Siyah flamalar ve Türk bayraklarının asıldığı sinagog sokağındaki patlama yerine kırmızı karanfiller bırakıldı, dualar okundu.

25 kişinin öldüğü, 300 kişinin de yaralandığı bombalı saldırılardan sonra sokak girişine yapılan "Barış Anıtı" önünde, dün Beyoğlu Belediyesi tarafından düzenlenen törene, Beyoğlu Kaymakamı Hasan Şenses, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı, Hahambaşı İsak Haleva, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile patlama mağdurları ve hayatını kaybedenlerin yakınları katıldı. Ölenlerin anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan törende ilk konuşmayı saldırıda hayatını kaybedenlerden Murat Şahin’in yakını Musa Güngörmez yaptı.

Terörü lanetleyen Güngörmez, "Yıllardır ülkemiz üzerinde oynanan oyunların sonu gelmemektedir. Bizler bu senaryoda bize biçilmeye çalışılan figüranlığı kabul etmiyoruz" diye konuştu.

Hahambaşı İsak Haleva da bu saldırıyı lanetlediklerini ifade ederek, "Şükürler olsun ki dimdik ayakta durabiliyoruz. Tüm çabalara karşın birliğimizi bozmuyor, aksine giderek güçleniyoruz. Hangi dinden olursa olsun, vahşi terörü yeneceğimize inanıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından sokağa serilen ve karanfillerle süslenen kırmızı halı üzerinde hep birlikte kol kola Neve Şalom Sinagogu önüne kadar yüründü. Burada ellerindeki karanfilleri "Terörü lanetliyoruz" yazısı önüne bırakan grup, daha sonra yapılan dualara katıldı. Anma törenin sonunda Barış’ı simgeleyen beyaz balonlar gökyüzüne bırakıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title