Haberler

Bingöl'de "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"

Bingöl'de vatandaşlar, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle İstanbul Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne destek vermek için 15 Temmuz Direniş Meydanı'nda toplandı.

Bingöl'de vatandaşlar, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle İstanbul Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne destek vermek için 15 Temmuz Direniş Meydanı'nda toplandı.

Bingöl Valiliği önünde toplanan vatandaşlar, 209 metre uzunluğundaki Türk bayrağı taşıyarak adı 15 Temmuz Direniş Meydanı olarak değiştirilen PTT Kavşağı'na kadar yürüdü. Ellerinde Türk bayraklarıyla meydanı dolduran vatandaşlar, İstanbul Yenikapı'daki mitingi izlemek için alanda bekleyişini sürdürdü.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcı Cevdet Yılmaz, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, eski Bingöl milletvekilleri Feyzi Berdibek, Mahfuz Güler ve Eşref Taş, AK Parti, MHP, CHP, HÜDA PAR, Saadet Partisi, BBP il başkanları ve diğer yetkililer vatandaşları selamladı.

Bingöl'de İlkokullar Arası İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışması birincisi Bismanur Uslu'nun İstiklal Marşı'nı okumasıyla alandakiler duygulu anlar yaşadı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, tankların önünde duran milletin gücüyle geleceğe daha emin adımlarla yürüyeceğini söyledi.

Yılmaz, şunları kaydetti:

"Sizlerin bu duruşu, bu tavrı olduğu sürece, kim gelirse gelsin, hangi yönden gelirse gelsin bu milletin direncini kıramayacaklar, bu ülkenin ilerleyişini durduramayacaklar. Allah'ın izniyle milletin gücüyle geleceğe emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz. Bugün çok güzel bir gün yaşıyoruz. 15 Temmuz gecesi, o karanlık gece, o hain FETÖ terör örgütü ve arkasındaki güç odakları bu ülkeyi bölmeye çalıştılar, bu milleti parçalamaya çalıştılar ama cenabı Allah onların tuzaklarını başlarına geçirdi. Onların yapmak istediklerini tam tersine çevirdi."

Kalkınma Bakan Yardımcısı Coşkun da tarihinde hep dik duruşu ve cesaretli insanlarıyla bilinen Bingöl'ün 15 Temmuz'da adını yeniden tarihe yazdığını belirtti. Coşkun, "Bugün bütün Türkiye tek yürek olarak geleceğine sahip çıkıyor. Rabbim bizlerin bu birlik ve beraberliğini daim kılsın, bu cuntacılara, FETÖ'cülere fırsat vermesin" dedi.

Vali Köşger ise 23 gündür milli irade ve demokrasi nöbetini aksatmadan onurlu direniş gösteren Bingöl halkına teşekkür ederek, "Ülkeyi bölmek, işgal etmek istediler ama işte Türkiye bütün milletiyle birbirine kenetlendi" ifadesini kullandı.

AK Parti Bingöl Milletvekili Fehmioğlu da 15 Temmuz gecesi alçakça yapılan darbe girişimin 23. gününde görevini aksatmadan yerine getiren vatandaşlara teşekkür etti. Fehmioğlu, "Biz çok zor bir coğrafyada yaşıyoruz ve bunun bedellerini ödüyoruz. Bu uğurda çok şehit verdik. Bugün bir final buluşmasında Bingöl'e yakışır direniş gösteriliyor. İlk günden bugüne kadar gösterilen bu direniş bütün bir ümmetin direnişine vesile olacaktır." diye konuştu.

Belediye Başkanı Yücel Barakazi ise 15 Temmuzda halkın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına kulak vererek, ülkesine, milletine sahip çıktığını anımsattı.

Yapılan konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlar, dev ekranlardan Yenikapı'daki mitinginden yapılan canlı yayını izlemeyi sürdürüyor.

Kaynak: AA / Güncel

Enver Fehmioğlu Cevdet Yılmaz AK Parti Bingöl Politika Güncel Haberler

title