Haberler

Beyaz Saray'dan Esad'a Tepki: Kapasitesi Yok

Güncelleme:

Beyaz Saray, Suriye'nin tamamını yeniden kontrolüne alacağını söyleyen Esad'a, "Bu imkansız çünkü onun böyle bir kapasitesi yok." tepkisini verdi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın ülkenin tamamında kontrolü yeniden sağlayacağı yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi.

Rice, Washington Post'un terörle mücadeleyi ve Obama'nın ardında bırakacağı başkanlık mirasını ele alan panelinde konuştu.

"OBAMA BİTMEDEN BAŞARAMAZ"

Gazetenin dış politika ve ulusal güvenlik yazarlarından David Ingatius'un sorularını yanıtlayan Rice, bir soru üzerine, Obama'nın Beyaz Saray'daki süresi dolana kadar IŞİD'in Irak'taki Musul ve Suriye'deki Rakka sözde başkentlerinden çıkarılmasının gerçekleşmeyebileceğini ifade etti.

"Bunun başarılabileceğini emin bir şekilde söylemiyorum" diyen Rice, DAEŞ ile mücadelenin zaman alacağını vurguladı.

66 ÜLKE IŞİD'İ HEDEF ALIYOR

Rice, yaklaşık 2 yıldır Suriye ve Irak'taki IŞİD noktalarını hava saldırılarıyla hedef aldıklarını belirterek, 66 ülkenin destek verdiği çok uluslu koalisyonun bugüne kadar süregelen çabalarını hatırlattı.

"SAHADA İLERLEME KAYDEDİYORUZ"

IŞİD'i yenilgiye uğratmaya kararlı olduklarına vurgu yapan Rice, "Sahada istikrarlı bir şekilde ilerleme kaydediyoruz, bu her iki yerden (Rakka ve Musul) DAEŞ'in kaçmalarını zorlaştırıyoruz." ifadesini kullandı.

"ESAD'IN HEDEFİ İMKANSIZ"

Susan Rice, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın "Suriye'nin her karışını geri alacağız" sözlerinin hatırlatılması üzerine ise Esad'ın bu hedefinin "imkansız" olduğunu kaydetti.

"ONUN BÖYLE BİR KAPASİTESİ YOK"

Esad'ın en büyük dış destekçileri Hizbullah, İran ve Rusya'ya dikkati çeken Rice, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu imkansız çünkü onun böyle bir kapasitesi yok. Bu mümkün değil çünkü onu destekleyenler kendi kara kuvvetleriyle bu kadar dahil olmaya istekli değiller."

Kaynak: AA / Güncel

Beyaz Saray Susan Rice Suriye Irak Politika Güncel Haberler

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Özel'den Erdoğan'ın 'İadeiziyareti hazmedemediler' sözlerine sert yanıt

Özel'den Erdoğan'ın "İadeiziyareti hazmedemediler" sözlerine sert yanıt

Bakmadan Geçme

Kurban Bayramı'nda sağlık ocağı kapalı mı, açık mı? Bayram'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışıyor mu? Kurban Bayramı'nda nereler kapalı? 16-17-18-19 Haziran'da kargo, eczane, bankalar kapalı mı, açık mı? Kurban Bayramı'nda nereler kapalı? 16-17-18-19 Haziran'da kargo, eczane, bankalar kapalı mı, açık mı? Kurban Bayramında Toplu Taşıma Ücretsiz 2024 | 16-17-18-19 Haziran toplu taşıma bedava mı? Bayramda metro, otobüs, vapurlar kaç gün ücretsiz? Kurban Bayramında Toplu Taşıma Ücretsiz 2024 | 16-17-18-19 Haziran toplu taşıma bedava mı? Bayramda metro, otobüs, vapurlar kaç gün ücretsiz? YUMUŞAK KURBAN ETİ KAVURMASI TARİFİ | Lezzetli kavurma nasıl yapılır? Kurban eti mangalda nasıl yumuşak olur? Kurban eti hemen yenir mi, kaç saat dinlenmeli? Diyanete göre kurban eti ne kadar sürede tüketilmeli? YUMUŞAK KURBAN ETİ KAVURMASI TARİFİ | Lezzetli kavurma nasıl yapılır? Kurban eti mangalda nasıl yumuşak olur? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 16 Haziran günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Kurban kesilirken okunacak dua nedir? Kurban kesilirken niyet nasıl edilir, hangi salavat getirilir? Kurban eti hemen yenir mi, kaç saat dinlenmeli? Diyanete göre kurban eti ne kadar sürede tüketilmeli? Kurban kesmeden önce ne söylenir, nasıl tekbir getirilir? Kurbanlık keserken nelere dikkat edilmelidir? KURBAN BAYRAMI NAMAZI KILINIŞI | Kurban Bayramı namazı kaç rekat, nasıl kılınır? Bayram namazına nasıl niyet edilir, kaç tekbir alınır? Kurban kesilirken okunacak dua nedir? Kurban kesilirken niyet nasıl edilir, hangi salavat getirilir? Kurban Bayramı özel sektöre 9 gün tatil mi? Kurban Bayramı tatili toplam kaç gün, 9 gün tatil kimleri kapsıyor?
Kariye Camii'nde 79 yıl aradan sonra ilk bayram namazı kılındı

Kariye Camii'nde 79 yıl aradan sonra ilk bayram namazı kılındı

500

Yorumlar (1)

haydar:

Esad eninde sonunda gidecek ve Kardeşi Uzunda

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title