Haberler

Beyaz Saray: Fidan ile IŞİD Görüşüldü, Destek İstendi

Güncelleme:

ABD Başkanı Obama'nın danışmanı Monaca, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile IŞİD konusunu görüşüp Türkiye'nin desteğinin artmasını istedi.

MİT Müsteşarı Hakan Fidan, ABD Başkanı Barack Obama'nın İç Güvenlik ve Terörle Mücadele Danışmanı Lisa Monaco ile görüştü. Monaco, IŞİD'e karşı yürütülen mücadelede Türkiye'nin koalisyona desteğini hızlı bir şekilde ortaya koymasının önemini vurguladı.

YAZILI AÇIKLAMA YAPILDI

Görüşme, Beyaz Saray'dan yapılan yazılı bir açıklama ile duyuruldu. Açıklamada, Monaco ve Fidan'ın IŞİD'e karşı oluşturulan uluslararası koalisyona Türkiye'nin önemli kapasitesinin nasıl daha fazla entegre edilebileceği ve terörle mücadeleye karşı yürütülen yakın işbirliğinin nasıl güçlendirilebileceğini ele almak üzere bir görüşme yaptığı ifade edildi.

TÜRKİYE'NİN DESTEĞİNE ÖVGÜ

Monaco görüşmede, Irak ve Suriye'de devam eden Amerikan askeri operasyonlarına yönelik Türkiye'nin desteğinden övgüyle bahsetti. IŞİD'in yok edilmesi stratejisinin bir parçası olarak Türkiye'nin desteğini hızlı bir şekilde ortaya koymasının önemini vurguladı. Monaco ayrıca Irak ordusu ve Suriye'deki ılımlı muhalif grupların kapastesinin hızlı bir şekilde artırılması ile Suriye'den gelecek ve Suriye'ye gidecek yabancı terörist akışının engellenmesi adına sınır güvenliğinin öneminin altını çizdi.

HORASAN TERÖR ÖRGÜTÜ

İki isim son olarak El-Kaide üyelerinden oluşan Horasan Örgütü tehdidini ele aldı. İstihbarat konusunda yakın görüş alışverişinin sürdürülmesi noktasında fikir birliğine vardı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Barack Obama Hakan Fidan Beyaz Saray Türkiye Güncel Haberler

500

Yorumlar (19)

dünyanın taşları dökülüyor:

abd assubayla muhatap. . . . eşittir başbuğ yu akpkk ile içeri atanların sözcülüğünü yapıyor. . . . . . . . işit mişit hikaye. . . . .

14
0
yanıtYanıtla
Deli Deli:

ABD şöyle dedi emriniz olur paşam RTE hizmet etmek boynumuzun borcu. nede olsa dünyanın sahibi olur kendisi ha haaaa ha

10
0
yanıtYanıtla
DAVULCU SAH:

SENDEN AMERIKAYA YALVARMANI HIC BEKLEMEZDIM ULKEYI DUSURDUGUNUZ DILENCI DURUMA COK UZULUYORUM BIR TURKE YARASMAZ

3
5
yanıtYanıtla
ali veli konya:

pkk egitilecekse sumbul agayi getirin cariye egitimi versin savasmayi ogrenemediler bari adam gibi cariye olsunlar.

7
1
yanıtYanıtla
kamil:

Amerika ile anlaşmakdemek amerikanın hapislerde müslümanlara neler yaptığını unutmak demek, ılımlı mhalif öso yu istemiyoruz conilerin kankası çünkü

7
1
yanıtYanıtla
GURBETCi:

OLUR CONiKONLAR BASKA EMRINiZ VARMIYDI SiZiN BIRAKTIGINIZ ESER BUNLAR

4
0
yanıtYanıtla
kalender:

Burnumuzun dibindeki olayları öğrenmek için abd ye mi gitmişti bu kimseden yardım almadan harika operasyonlar yapan mit di. Bit kadar kıymeti olsa idi kendi ülkesinde bu işe kalkısanlari önceden tespit eder ve önlem alırdı

4
0
yanıtYanıtla
fuat avni:

@fuatavnifuat bu adamdan ders alın, 10 aydır bulamadınız, hepinizin gerçek yüzünü ortaya koydu.

3
0
yanıtYanıtla
kemal sancar:

yahu fidanım senki neden gittin abd''ye fidanını keserler senin bizimde böyle alay malzememiz olursun. aklınız sıra ve türk milletinin gözünü boyamak için biz abd''ye baskı yapıyoruz diyorsunuz gık yapıyorsunuz aldınız talimatları şimdi kuzu kuzu emirleri yerine getireceksiniz NOKTA

3
0
yanıtYanıtla
NEVŞEHİRLİ:

YAV KARDEŞİM SEN NEYİN KAFASINI YAŞIYORSUN. BUNLARI BAŞIMIZA BELA EDEN BU HAİNLER DEĞİL Mİ. 2 AYDA SADDAMI İNDİRENLER NEDEN BUNLARI İNDİRMEZ. KAFİR MÜSLÜMANI SEVMEZ. RABBİM BUNU BUYURUYOR. BÜTÜN DERTLERİ İSRAİLİN GÜVENLİĞİ. BAŞKA DERTLERİ YOKTUR. VE TÜRKİYEMİ PARÇALAMAKTIR. ARTIK TÜRKİYEM MİLLİ POLİTİKALARA DÖNMELİDİR.

3
0
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title