Haberler

"Beşiktaş'ın Sokağa Atılacak Bir Kuruşu Yok"

Güncelleme:

Bursa'da konuşan Beşiktaş Kulubü Başkan adayı Serdar Adalı, seçilmesi halinde yapacağı çalışmalar ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Cemal EKENTOK - Serhat TEZCAN BURSA, (DHA)

Bursa'da konuşan Beşiktaş Kulubü Başkan adayı Serdar Adalı, seçilmesi halinde yapacağı çalışmalar ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Beşiktaş Kulubü'nün 16 Haziran'da yapılacak Genel Kurulu önceki başkan adaylarından Serdal Adalı, Bursa'da Gönlüferah Otel'de dernek üyeleri ile biraraya geldi. Basına kapalı gerçekleşen toplantı öncesinden Adalı, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Genel kurul öncesi son durum ile ilgili değerlendirmede bulunan Adalı, tüm derneklere teşekkür edip, sorulara cevap verdiklerini kaydetti.

HEDEFİMİZ TÜM BRANŞLARDA ŞAMPİYONLUK

Başkan seçilmeniz durumunda projeleriniz neler sorusuna cevap veren Adalı, Beşiktaş'ın tüm problemlerine vakıfız. Önümüzde çok çabuk çaresini bulmak zorunda olduğumuz bir mali sıkıntı var. Bununla beraber sportif başarı ihtiyacı var. Sportif başarı ile mali disiplin birarada olması gereken konular. Mali konuda 2 haftada bayağı bir yol aldık. Kısa vadede önümüze gelecek sıkıntılara çare olabilmesi için kendi kefaletlerimizle kredi hazırlığı yaptık. Bu kredinin tamamı mevcutta kısa vadedeki borçları, normal vadelere yayıp, kulubün nefes almasını sağlamak. En azından geçireceğimiz 3 senede gelir - gider dengesini düzgün hale getirmek. Sportif başarılar için başta futbol olmak üzere basketbol, voleybol, tüm amatör branşlara sponsor hazırlıklarımığımızı tamamladık. İnşallah futbolda hedefimizi şampiyonluk olduğu gibi basketbol ve tüm branşlarda bu hedefimize ulaşacağımızı umuyorum. Bunlara ulaşmak için de tüm hazırlıklarımızı yaptık diye konuştu.

BEŞİKTAŞ'IN SOKAĞA ATILACAK BİR KURUŞU YOK

Son günlerde gündeme gelen 150 milyon dolarlık bütçe açıklamalarının sorulması üzerine ise Adalı şu açıklamayı yaptı Rakamlar havada uçuyor ama Beşiktaş'ın önüne gelebilecek mali sıkıntıları çok iyi analiz yaptık. Özellikle stadın finansmanı hazırlamadan stada başlamak çok tehlikeli bir başlangıç olur. Hazırladığımız finansmanın yarıya yakını önlem olarak herhangi bir aksama olmaması için yapılan bir hazırlıktır. Diğer kısmı 75 milyon dolarlık kısmı kulübümüzün önünde yüksek faizli kredilerden kurtulmak ve borçları uzun vadeye yaymak. Şu anda Beşiktaş'ın önündeki en büyük sorunlarından olan 30 milyon liralık senelik faizi ne kadar aşağı çekebiliriz bütün hedefimiz bu kredi ile ilgili durum. Beşiktaş'ın sokağa atılacak bir kuruşu yok. Buna da ben zaten müsade etmem.

ÖNEMLİ OLAN KİMSENİN BURNUNUN KANAMAMASI

Gezi Parkı'nda yaşanan süreçte Beşiktaş'ın taraftar grubu olan Çarşı'nın yer almasını nasıl değerlendiriyorsunuz şeklindeki soruya ise Adalı, Beşiktaş Kulubü olarak her zaman Çarşı ile içiçe olduklarını belirterek, önemli olanın kimsenin zarar görmeden bu sürecin atlatılması olduğunu vurguladı. Bu konuda yorum yapmanın çok doğru olmayacağını dile getiren Adalı, Nihayetinde bizim taraftar topluluğumuz sadece Gezi Parkı'nda değil bütün olaylarda tepkisini gösteren, bütün sosyal olaylarda fikrini belirten bir grup. Onun için çok doğru olmaz. Benimde dediğim gibi önemli olan kimsenin burnununu kanamaması dedi. Adalı, daha sonra basına kapalı olarak yapılan yemekte Bursa'daki Beşiktaş kongre üyelerine beraber hareket ettikleri Murat Aksu ile birlikte neler yapacaklarını anlattı ve sorularını cevapladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Serdal Adalı Serdar Adalı Beşiktaş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title