Haberler

Bekaroğlu: "Meclis Kanun da Yapmayacaksa Ne Yapacak"

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini eleştirerek, "Bu sistem, sistem değil, böyle kanun yapılmaz. 'Meclisin yükünü azaltacağız.' diyorlar. Meclis kanun da yapmayacaksa ne yapacak?" dedi.

Bekaroğlu, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, "Meclis yasa üretme fabrikası olmaktan kurtarılacak." başlıklı haberlerle TBMM'nin çalışma şeklinde değişiklik yapılmasının planlandığının duyurulduğunu öne sürdü.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin devreye girdiği günden bu yana Meclisin kanun yapma işleyişine ilişkin çok ciddi problemler bulunduğunu savunan Bekaroğlu, "Saray, Cumhurbaşkanı bu haliyle bile TBMM'de kanunların görüşülmesine tahammül edemiyor. 'Her şeyi ben yapacağım, kararnameler ve yönetmeliklerle ülkeyi yöneteceğim.' diyor. Peki Meclis ne olacak? 'Zaman zaman gideceğim orada konuşacağım.' Böyle demokrasi, böyle cumhuriyet olmaz." diye konuştu.

Anayasanın 88. maddesinin değiştirilmesini öneren Bekaroğlu, şöyle devam etti:

"(Cumhurbaşkanı, bakanlar ve belirli sayıda imza veren vatandaşlar kanun teklifi verir.) diye değiştirelim, İçtüzükte de bir takım değişiklikler yaparak hükümetin verdiği teklif görüşülürken Genel Kurulda hükümet temsilcisi orada otursun ve milletvekilleri müzakere ederek kanun çıksın. Bu sistem, sistem değil, böyle kanun yapılmaz. 'Meclisin yükünü azaltacağız.' diyorlar. Meclis kanun da yapmayacaksa ne yapacak?"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik "Hangi ara kardeş olduk." sözlerini de anımsatan Bekaroğlu, "milleti bölmek üzerine milliyetçilik anlayışı kurulduğunu" ileri sürdü.

"Zararın neresinden dönerse kardır"

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Bekaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Suriye ile alt düzeyde dış politika yürütüldüğüne yönelik açıklamasına" ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine, "Katılıyoruz, geç kaldılar, doğru yapıyorlar, şimdi yaptıkları doğrudur. Sıkıntının, zararın neresinden dönerse kardır. Görüşsün." ifadelerini kullandı.

Bekaroğlu, Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin bir soruya karşılık da Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan Veliaht Prensi tarafından öldürüldüğünün çocuklar tarafından bile bilindiğini vurgulayarak, "Herkes biliyor ama utanmazca, ahlaksızca, vicdansızca parayı gördüklerinden dolayı kimse sesini çıkarmıyor. Bizimkiler dahil, batılı ülkeler de Amerika da sesini çıkarmıyor, kıvırıyorlar." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "HDP eşittir PKK" sözlerinin hatırlatılması üzerine de Bekaroğlu, HDP'nin TBMM'de grubu bulunan 3. büyük parti olduğunu ve yasal zeminde siyaset yaptığını söyledi. Bekaroğlu, "Anketler dolaşıyor, AK Parti İstanbul, Ankara, Adana, Antalya buraları hep kaybediyor. Bu, bunun paniğidir. Seçim kazanmak için ülkeyi bu kadar germek doğru değildir." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Mehmet Bekaroğlu İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title