Haberler

BDP, Hakkari'de Çözüm Sürecini Anlatıyor

Güncelleme:

BDP'li heyet,Hakkari de vatandaşlara çözüm sürecini anlatıyor.

Hakkari'de Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ile Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTK) başlattığı halk toplantıları kapsamında köyleri gezen BDP'li heyet, vatandaşlara çözüm sürecini anlatırken, bazı köylerdeki taziyelere de katılarak cenaze sahiplerine başsağlığı dileklerinde bulunuyor.

BDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, BDP PM üyesi M. Sıddık Akış, BDP il eş başkanları Esma Tekin, Rahmi Kurt, BDP Merkez ilçe Başkanı Yavuz Aksaç, İl Genel Meclis üyeleri Özçelik Yıldız, Ahmet Korkmaz ile DTK Delegesi Mikail Atan'dan oluşan heyet, Hakkari merkeze bağlı köyleri gezerek vatandaşlara çözüm sürecini anlatıyor. ilk olarak Boybeyi köyüne giden BDP'li heyet, köylüler tararafından ilgiyle karşılandı. Köyün ileri gelenlerinden Şemsettin Dalmaz'a misafir olan heyet, burada toplanan köylülere çözüm sürecini anlattı. Heyet adına konuşan BDP Hakkari Milletvekili Zozani, başlatılan barış süreci sonrası PKK'lıların geri çekilmeye başladığını ve bu çekilmenin bu ay sonuna kadar biteceğini söyledi.

'PKK GÖREVİNİ YAPTI, ARTIK SORUMLULUK HÜKÜMETTE'

Bundan sonra tüm sorumluluğun hükümette olduğunu belirten Zozani, tarih boyunca hep baskı altında kalan ve ezilen Kürt halkı için bu sürecin var olma süreci olduğunu ifade etti. Zozani,"Tabi çok kritik bir süreçten geçiyoruz. 8 Mayıs'tan beri gerillaların geri çekilme süreci yaşanıyor. Bu ayın sonu itibariyle devletin hatta hükümetin çekilme süreci ile ilgili olarak hiçbir gerekçesi kalmayacaktır. Çekilme süreci bu ayın sonuna kadar bir bütün olarak tamamlanmış olacak. Gerilla önderliğine olan bağlılığını bir kez daha göstermiştir. Sayın Öcalan'ın tek sözüyle bütün tuttuğu alanları bırakıp medya savunma alanlarına çekilmiştir. Bugün itibariyle biz bu çekilmeyi tamamlanmış kabul ediyoruz ve esas sorumluluk artık Ankara'dadır. Bugüne kadar gasp edilen hakların iadesini artık bekliyoruz. Birçok kişi ve kurum bu süreci hükümetle Kürt halkı arasında bir pazarlık süreci olarak hep tanımlıyor. Biz aslında bu sürecin bu şekilde tanımlanmasını Kürt halkına karşı bir hakaret dili olarak kabul ediyoruz. Kürt halkı hakları için kimseyle pazarlık etmez. Ancak gasp edilen bu hakların iadesini talep eder. Biz de bu geri çekilme sürecinde hem halkın duyarlılığının devam etmesi hem de bir sıkıntının yaşanmaması için köylerimizi ziyaret ediyoruz. Bu ziyaret sırasında insanlarımızın sorunlarını da dinliyoruz" dedi.

'İNSANLARDA UMUTLU BİR BEKLEYİŞ VAR'

Tarihte Kürtlerin çok kandırıldığını ve bu aşamalara pek çok defa gelindiğini de belirten Zozani, "Maalesef Kürtler her defasında oyuna getirildi ve kandırıldı. Öncüleri idam edildi. Bu sürecin tekerrür etmemesi için geçmişte yaşananlarla benzer olmaması için Kürtler bu defa ihtiyatlı davranıyor, dikkatli davranıyor. Biz de insanlarımızla daha fazla diyaloğu geliştirip bu sürece olan desteğin artması için çabalarımızı sürdürüyoruz. Gördüğümüz şey insanlarda umutlu bir bekleyişin olduğudur. Umutlu bir bakış açısıyla her yerde karşılaşıyoruz. Geçen yıl bu vakitlerde Hakkari'de çıkan çatışmada çok sayıda gerilla ve asker şehit oldu. Başlatılan süreçle birlikte artık insanlar ölmüyor. Bizler de insanların ölmemesi için barış çabalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fadıl Bedirhanoğlu Adil Zozani Rahmi Kurt Hakkari Politika Güncel Haberler

title