Haberler

Bayram Oteli Davası Ertelendi

Van'da 9 Kasım 2011 tarihinde meydana gelen Richter ölçeğine göre 5.6 büyüklüğündeki depremde yıkılan ve enkazında 24 kişinin öldüğü Bayram Oteli davasının görülmesine devam edildi.

Van'da 9 Kasım 2011 tarihinde meydana gelen Richter ölçeğine göre 5.6 büyüklüğündeki depremde yıkılan ve enkazında 24 kişinin öldüğü Bayram Oteli davasının görülmesine devam edildi. Davanın 8'nci duruşmasında da karar çıkmadı. Duruşma ileriki bir tarihe ertelendi.

Van'da 9 Kasım 2011'de meydana gelen Richter ölçeğine göre 5.6 büyüklüğündeki depremde yıkılan Bayram Oteli'nin enkazı altında kalan, aralarında DHA muhabirleri Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir'in de bulunduğu 24 kişi hayatını kaybetti. Olayla ilgili açılan davanın 8i'nci duruşmasına bugün Van 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Saat 15.00'da başlayan duruşmaya Otel sahibi tutuklu Tevfik Bayram, otelde hayatını kaybedenlerin yakınları ve avukatları, sanık avukatı ile Tevfik Bayram'ın yakınları katıldı.

Duruşmada konuşan müdahil avukatlarından Murat Kemal Gündüz, otelde hasar tespiti yapmadıkları için gerekli kurumlarında kusurlu olduklarını belirterek, "Hukuk mücadelemiz anayasa mahkemisinde devam ediyor. Dönemin valisi ve afat yetkilileri hakkında anayasa mahkemesine dava açtık" dedi. Söz alan sanık Tevfik Bayram ise depremi öngörmenin mümkün olmadığını ve bütün otellerinde açık olduğunu söyledi. Bayram, "5 dakika sonra burada bir depremin olup olmayacağını kim bilebilir ki, benimde ön görmem mümkün değil. Sağlık sorunlarım var. Beraatimi talep ediyorum" dedi.

Sanık avukatlarıda yaptıkları savunmalarda, otelde kalan inşaat mühendislerininde bulunduğunu belirterek, "Otelde kalan inşaat mühendisleri vardı. O mühendislerin ön göremediğini müvekilim Tevfik Bayram'ın ön görmesi mümkün değil. Deprem profesörleri bile ikinci depremi beklemediklerini söylediler. Zaten öngörse ailesi orada kalmazdı" diye konuştular. Mahkeme heyeti verdiği 5 dakika aranın ardından, mahkeme üyelerinden birinin dün başladığını belirterek, duruşmayı 7 Ekim 2013 tarihine erteledi.

Çıkışta açıklamalarda bulunan ailelerin avukatı Murat Kemal Gündüz, bugün karar beklediklerini fakat duruşmanın ertelendiğini belirterek,"Dönemin Van Valisi ve Afat yetkililerinin de yargılanma yolunu kapatan yargıtay kararının kaldırılması yönünde bireysel başvuru hakkımızı kullandık. 2012 yılının Kasım ayında yaptığımız bireysel başvuruya ilişkin, şuana kadar Anayasa Mahkemesi'nden bir cevap gelmedi. Bizim dosyamız incelemede. Hukuk mücadelemiz devam ediyor. Hasar tespiti yaptırmayan kamusal idareler hakkındaki cezai şikayetle ilgili anayasa mahkemesinde bireysel başvurumuzun sonucunu bekliyoruz" dedi. Duruşma ileriki bir tarihe ertelendi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sebahattin Yılmaz Tevfik Bayram Cem Emir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title