Haberler

Baykal: CHP'ye İkinci Komplo Girişimi

Baykal, 'Siyasi Hayatımın 4 Yıl Önce Biteceği' İddiaları, CHP'ye Yönelik İkinci Komplo Girişimidir' Dedi.

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, yazılı bir açıklama yaparak, ''(Siyasi hayatımın 4 yıl önce biteceği..) iddiaları, CHP'ye yönelik ikinci komplo girişimidir'' dedi.

CHP, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eski basın müşaviri Almet Tezcan'ın gündeme getirdiği "Başbakan isteseydi Baykal'ın siyasi hayatı 4 yıl önce biterdi" iddiasına tepki gösterdi. Yapılan açıklamada "Kim ne biliyorsa mertçe ortaya çıkmalı, bildiklerini açıklamalıdır" denildi.

-FOTO GALERİ

-FOTO GALERİ

- VİDEO

Habertürk televizyonunda yayımlanan "İkide bir" programında Başbakan'ın eski basın müşaviri Ahmet Tezcan "4 yıl önce Sayın Baykal ile ilgili sol bir dergide yayınlanmak üzere gazeteci bir arkadaşımdan bir bilgi geldi. Sadece 'Eğer başımıza bir şey gelirse hukuksal destek verir misiniz' diye de ben Sayın Başbakan'a bunu ilettim. Erdoğan, "Bize yakışmaz' dedi ve ekledi: 'Eğer arkadaşın üzerinde bir etkin varsa, bunun yayınlanmasına da engel ol. Çünkü biz kavgamızı ancak siyasette yaparız, başka alanlarda değil.' Başbakan'ın sözleri üzerine dergi de zaten yayınlayamadı. Başbakan isteseydi Sayın Baykal'ın siyasi hayatı 4 yıl önceden biterdi. Ben Erdoğan'ı suçlamak yerine ona dua etmesi gerekir diye düşünüyorum" açıklamasını yapmıştı. Bu iddiaları Vatan gazetesi de manşetinden duyurdu.

CHP İletişim Koordinatörlüğünden yapılan açıklamada bu iddianın, "son günlerde ortaya atılan ikinci alçakça komplo" olduğu ifade edilerek "Bu komplo hakkında bilgisi olanları ve dört yıl önce gündeme getirilmek istenen komployu bugün ortaya atma ihtiyacı duyanları, ne biliyorlarsa, "Mezara gitme' edebiyatına da sığınmadan açıklamaya davet ediyoruz. Çünkü dün olduğu gibi bugün de "Benimle mezara gider' kollamacılığı, komplolara ve komplocuya kol kanat germeye hizmet eder" denildi.

Herkese mertçe ortaya çıkarak bildiklerini açıklama çağrısında bulunulan açıklamada "Bir karargahtan hazırlandığı anlaşılan komplolar ile ne Başbakan'ın sorumluluğunu, entrikacılığını örtbas etmek, ne de Sayın Deniz Baykal'ı karalamak mümkündür" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title