Haberler

Batman Bu Beldeye Hurdacı, Dilenci ve Seyyar Satıcının Girmesi Yasaklandı

Bu Beldeye hurdacı, dilenci ve seyyar satıcının girmesi yasaklandıBATMAN'ın Kozluk İlçesi'ne bağlı Bekirhan Beldesi'nde artan hırsızlık olaylarına karşın Belediye Meclisi'nde alınan karar ile ilçeye hurdacı, dilenci ve seyyar satıcıların Beldeye girişi yasaklandı.

Bu Beldeye hurdacı, dilenci ve seyyar satıcının girmesi yasaklandı

BATMAN'ın Kozluk İlçesi'ne bağlı Bekirhan Beldesi'nde artan hırsızlık olaylarına karşın Belediye Meclisi'nde alınan karar ile ilçeye hurdacı, dilenci ve seyyar satıcıların Beldeye girişi yasaklandı. Yasak kararının yazıldığı tabela, ilçe girişine dikildi.

Kozluk İlçesi'ne bağlı Bekirhan Beldesi'nde son aylarda 50'ye yakın büyükbaş hayvan ve 100'e yakın hindinin çalınmasının ardından, Belde Belediye Meclisi Cuma günü toplanarak bir dizi karar aldı. Hırsızlık vakalarının beldeye gelen hurdacı, dilenci ve seyyar satıcılardan kaynaklandığını düşünün Belediye meclisi bunları5n beldeye girişini yasakladı. Alınan karar doğrultusunda yasakla ilgili hazırlanan ve üzerinde, "Belde merkezine dilenci, hurdacı ve seyyar satıcıların girmesi yasaktır" yazısı bulunan tabela, belde girişine asıldı.

Bekirhan Belediyesi'nin Bağımsız Belediye Başkanı Zeki Demir, hırsızların dilenci, hurdacı veya seyyar satıcı kılığında beldeye gelerek vatandaşların büyükbaş ve kümes hayvanlarını çaldığını belirterek, bu durumu belediye meclisine taşıdıklarını söyledi. Cuma günü yapılan belediye meclisi toplantısında oy birliği ile beldeye hurdacı, dilenci ve seyyar satıcıların girişlerinin yasaklanması kararı aldıklarını belirten Başkan Demir, "2 bin 900 nüfuslu beldemiz, Batman-Bitlis karayolu üzerinde olduğu için malesef hırsızlar dilenci, seyyar satıcı veya hurdacı kılığına girerek beldemize geliyorlar. Gündüzleri seyyar satıcı gibi dolaşan hırsızlar, geceleri hırsızlık yapıyor. Beldemizde son aylarda 50'ye yakın büyükbaş hayvan ile 100 civarında hindi çalındı. Hırsızlık olaylarının artması üzerine konuyu belediye meclisine taşıdık. Cuma günü yaptığımız toplantıda dilenci, seyyar satıcı ve hurdacıların beldeye girişlerini önlemek adına yasak kararı aldık" dedi.

Alınan karar doğrultusunda hazırlanan ve üzerinde "Belde merkezine dilenci, hurdacı ve seyyar satıcıların girmesi yasaktır" yazısı bulunan tabelayı bugün belde girişine diken Başkan Demir, "Bu uyarı levhasını asmak zorunda kaldık. İyi de oldu. Bu önlemin tutacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Öte yandan, belde sakinlerinden Mehmet Salih Karabulut, Ahmet Karabulut ve Adem Kalçık, son aylarda beldede çok sayıda büyükbaş hayvan çalındığına dikkat çekerek Başkan Demir ve belediye meclisinin aldığı karara destek verdi. Beldede market işletmeciliği yapan Sadettin Bilgin de, işyerinin 2 kez hırsızlar tarafından soyulduğunu belirterek, belediyenin kararının yerinde olduğunu savundu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zeki Demir Bekirhan Kozluk Batman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title