Haberler

'Hakkari'de Ramazan Ayındaki Sosyalite Hiçbir Yerde Yok'

Güncelleme:

Çözüm süreci ile birlikte Hakkari'de vatandaşlar iftar saatinden sahur vaktine kadar çarşı merkezinde aileleriyle birlikte vakit geçiriyor.

BDP'li Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu da iftardan sonra esnafı ziyaret edip, sorunlarını dinledi. Bedirhanoğlu, " Hakkari'de Ramazan ayındaki sosyalite hiçbir yerde yok" dedi.

Çözüm süreciyle birlikte huzurun da geldiği Hakkari'de, insanlar gece geç saatlere kadar gezip dolaşıyor. Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu'da iftardan sonra vatandaşlarla çay içip sorunlarını dinledi. Çözüm süreciyle birlikte artık insanların ölmediğini, çatışmaların yaşanmadığını ve annelerin gözyaşı dökmediğini belirten Bedirhanoğlu, bu vesileyle insanların gece geç saatlere kadar aileleriyle dolaşıp stres attıklarını, Hakkari'de Ramazan ayında olan görüntünün Türkiye'nin hiçbir yerinde olmadığını söyledi. İmkanlar sağlandığı zaman Hakkarililerin çok sosyal olduğunu anlatan Bedirhanoğlu şöyle konuştu:

"Ramazan ayında hiçbir yerde görünmeyen bir sosyalite var Hakkari'de. Özellikle iftardan sonra çarşı merkezi cıvıl cıvıl ve karnaval havası esiyor. Bu da Hakkari halkının sosyal bir halk olduğu ve yaşamı son derece sevdiğini, insanlar arası ilişkilerin çok üst düzeyde olduğunun bir göstergesidir. Hakkari halkı uzun yıllardır savaş acısını yaşıyordu. Buna rağmen cıvıl cıvıl bir sosyalite içinde olması Hakkari halkının geleceğe ne kadar parlak baktığını gösteriyor. Biz de belediye olarak Ramazan boyunca kentin ana caddelerinden birini kapatarak halkın rahat bir şekilde dolaşmasını sağladık. Dışardan gelen herkes hayretler içinde kalarak böyle bir görüntüye hiçbir yerde rastlanmadığını ifade ediyorlar. Hakkari halkı bunu her zaman hakediyor. Hakkari halkı, herkes gibi refahı da mutluluğu da huzuru da hakediyor. Fakat uzun süredir bu zulüm savaşı, Hakkari halkını çok incitmiş olmasına rağmen bu halkın geleceğe umutla baktığını görüyoruz." - Hakkari

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fadıl Bedirhanoğlu Türkiye Hakkari Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title