Haberler

Başbakan Barzani Bağdat'a Gidecek

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, bütçe ve petrol krizini çözmek amacıyla Irak hükümetinin hazırladığı önerileri görüşmek için Bağdat'a gidecek.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani'nin, bütçe ve petrol krizini çözmek amacıyla Irak hükümetinin hazırladığı önerileri görüşmek için Bağdat'a gideceği bildirildi.

Irak Türkmen Cephesi Diyala Milletvekili Hasan Özmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Barzani'nin 16 Şubat Pazar günü Bağdat'a geleceğini söyledi.

Özmen, Irak hükümeti Başbakan Yardımcıları Hüseyin Şehristani ve Roj Nuri Şavez ile Irak Petrol Bakanı Abdulkerim Luaibi ve Maliye Bakanı Rafa el Essavi'den oluşan heyetin, bugün Bağdat ile Erbil arasında yaşanan sorunu çözmek amacıyla ulusal parlamento bünyesinde oluşturulan komisyona gelerek milletvekillerine bilgi verdiğini belirtti.

Bütçe krizinin geçici olarak çözümü noktasında Bağdat'ın bir takım öneriler hazırladığını dile getiren Özmen, "Bunun için Neçirvan Barzani, Bağdat'a davet edildi. 2014 bütçesinin parlamentoda onaylanmaması nedeniyle bütün Irak genelinde mali bir kriz yaşanıyor. En azından bu soruna geçici bir çözüm bulmak ve bütçenin onaylanmasını sağlamak için Bağdat, yeni adımlar atmaya hazırlanıyor" dedi.

"Çözüme çok yakınız"

Hükümeti temsilen gelen heyetin, Erbil ile anlaşmaya çok yakın olduklarını ifade ettiklerini aktaran Özmen, "Hükümeti temsilen iki başbakan yardımcısı ve iki bakan komisyona gelerek milletvekillerine bilgi verdiler. Durumu anlattılar, izah ettiler. Kürt tarafıyla yapılan görüşmelerin olumlu geçtiğini, anlaşmaya çok yakın olduklarını dile getirdiler" diye konuştu.

Kürdistan Birlik Listesi Irak Parlamentosu Milletvekili Mahmut Osman da görüşmelerde gelinen son noktayı değerlendirmek üzere Neçirvan Barzani'nin Bağdat'a geleceğini bildirdi. - Erbil

Kaynak: AA / Güncel

Neçirvan Barzani Hasan Özmen Bağdat Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title