Haberler

Apartmandaki kediyi tekmeleyerek öldüren İbrahim Keloğlan kendini böyle savundu: Attığı pençe ile beni yaralayınca kendimi kaybettim

Güncelleme:

İstanbul'da oturduğu apartmandaki asansörde karşılaştığı kediyi tekmeleyerek öldüren İbrahim Keloğlan, mahkemede yaptığı savunmada olay sırasında kendini kaybettiğini öne sürerek "Herkesten çok utanıyorum, çok pişmanım" ifadelerini kullandı.

İstanbul Başakşehir'de yılbaşı gecesi bir kediyi asansörde sıkıştırıp tekmeleyerek öldüren İbrahim Keloğlan'a verilen 1 yıl 3 ay hapis cezasının ertelenmesine Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz etti. Keloğlan savunmasında, "Asansörde kediyi gördüm, ayağımla yere vurup kovmak istedim, attığı pençe ile beni yaralayınca kendimi tamamen kaybettim. Sonrasında yaptıklarımı kesinlikle nasıl yaptığımı bilmiyorum, kediye tekme attım, kovaladım, kediyi tekme atarak öldürdüm" dedi.

Başakşehir'de yılbaşı gecesi kediyi asansörde sıkıştırıp ezen sanık hakkında verilen 1 yıl 3 ay hapis cezası mahkeme tarafından hükmün açıklanması geri bırakılarak ertelendi. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı mahkemenin kararına itiraz etti. Küçükçekmece 16. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya sanık İbrahim Keloğlan, müşteki, İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi avukatları Bahtiyar Güner, Hafize Hilal Koçak ve taraf avukatları katıldı.

"KENDİMİ TAMAMEN KAYBETMİŞTİM"

İbrahim Keloğlan savunmasında, "Benim de bir kedim vardır, olay günü yılbaşıydı, aşırı stres ve yorgunluk ile evime dönmüştüm. Kafamda eşimin beklediği hamilelik testinin sonucu vardı, eve gittiğimde eşim bana çocuğumuzun olamayacağı ve bu durumu daha önceden bilip benden gizlediğini söyledi. Eşim konuşmanın devamında beni teselli etmek için gerekirse bir, iki kedi sahiplenebileceğini belirtti. Bu durum benim daha fazla üzülmemi sağladı, bunun üzerine evden çıktım. Evden çıktığımda hüngür hüngür ağladım, hayat çok acımasız geldi, ölmek istedim, aracıma gittim, sonrasında gidecek bir yerim olmadığı için apartmanıma girdim. Sonrasında asansöre bindim, asansörde kediyi gördüm, ayağımla yere vurup kovmak istedim, attığı pençe ile beni yaralayınca kendimi tamamen kaybettim. Sonrasında yaptıklarımı kesinlikle nasıl yaptığımı bilmiyorum, kediye tekme attım, kovaladım, kediyi tekme atarak öldürdüm. Herkesten çok utanıyorum, çok pişmanım. Kedi benim sol ayağımı yaralamıştır, ben vurduğumda ne amaçla vurduğumu bile hatırlamıyorum, kendimi tamamen kaybetmiştim. Öncelikle beraatımı mahkeme aksi kanaatte ise hakkımda lehe olan hükümlerin uygulanmasını istiyorum" dedi.

Apartmandaki kediyi öldüren İbrahim Keloğlan kendini böyle savundu: Attığı pençe ile beni yaraladı, tekme atarak öldürdümİbrahim Keloğlan'ın oturduğu sitedeki komşuları sloganlar atarak protesto gösterisi yaptı

CEZANIN ERTELENMESİNE SAVCILIKTAN İTİRAZ

Mahkeme sanığa 'Bir ev hayvanını veya evcil hayvanı kasten öldürme' suçundan cezasında indirim uygulayarak 1 yıl 3 ay hapis cezası vererek hükmün açıklanmasını geri bıraktı. Mahkemenin cezayı ertelemesi üzerine Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı ve İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi karara itiraz etti.

İDDİANAMEDEN

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı iddianamede sanık İbrahim Keloğlan'ın, site sakinleri tarafından beslenip bakımı yapılan kediye asansör içerisinde tekme attığı kedinin koridora kaçtığı Keloğlan'ın koridor içerisindeki kapıları kapatarak kedinin kaçmasını engellediği ve sıkıştırıp defalarca tekmelediği ve bir köşede öldürdüğü anlatıldı. Keloğlan'ın 'Bir ev hayvanını veya evcil hayvanı kasten öldürme' suçundan 6 aydan 4 yıla kadar hapsi istendi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Keloğlan Hayvan Hakları Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (37)

esra art:

O masum kedinin çektiği acının bin katını çekesin

823
19
yanıtYanıtla
Tarkan:

Aynı şekilde bu yorumu beğenmeyenler de..

yanıt306
yanıt17
abdulkadir koç:

bir kerede adalet yerini bulsun ALLAH o dilsiz o savunmasız kediye yaptığını yaşatsın inşallah

505
9
yanıtYanıtla
ARSLANOĞLU Hakan:

Belki de öldürdüğü kedi o şahsın cehennemlik olmasına bile sebep olabilir.

390
10
yanıtYanıtla
Mustafa Acar:

Ben de seni veya senin gibi birisini görüp kendimi kaybedersem ve senden fazla ceza alırsam ne olacak

259
9
yanıtYanıtla
anti mizantropist:

hayvanlar sahipsiz başıboş olur ise her zaman bu şekilde şiddete maruz kalırlar, krdi ve köpeklerin sokaklarda yaşama mahkum etmek için mücadele eden sonrada bu hayvanlara zarar verenlere bela okuyanlarda en az bu zarar verenler kadar suçludurlar, bu hayvanlar üzerinde rant elde etmetyi bırakın sokaklarda başıboş kedi köpek olmamalıdır her gün yüzlercesini başıboş köpekler parçalıyor köpekleri nasıl yargılayacaksınız?

54
191
yanıtYanıtla
Seray Mert:

Hadi oradan ya.

yanıt89
yanıt13
Burcu Diker:

Evine alda sahiplen o zaman!!! Böyle canice öldürmesini nasıl savunur şekilde konuşursun aklım almıyor. Saf kötüsünüz

yanıt101
yanıt10
Burcu Diker:

Seni beğenen 16 kişi ve sen Saf kötüsünüz!!!! evinize alında güzel bir yuva olalım diyen yok. Canice öldürmesini nasıl savunursunuz aklım almıyoor.

yanıt57
yanıt3
Yusuf ODEMIS:

Beyni olmayanlara yorum yazma kısıtlaması olması gerektiğinin kanıtı

yanıt35
yanıt3
Tüm 37 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title