Haberler

Baro Başkanı Ümit Kocasakal: "Çok Demokratik Bir Yarış Yaptık"

İstanbul Barosu başkanlık seçimi sonuçladı.

İstanbul Barosu başkanlık seçimi sonuçladı. Yeniden başkanlığa seçilen Ümit Kocasakal, "Seçime giren bütün meslektaşlarımı kutluyorum. Çok demokratik bir yarış yaptık. Genel kurul yine bize teveccüh gösterdi ve ciddi bir oranda da aslında bu bizim yükümüzü ağırlaştırıyor" dedi.

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen başkanlık seçimlerinde başkanlığa yeniden aday olan Ümit Kocasakal, 12 bin 836 oyla yeniden İstanbul Barosu Başkanı seçildi. Eski baro başkanlarından Muammer Aydın, Filiz Kerestecioğlu ve Rıza Saka ile yarışan Kocasakal, böylece ikinci kez başkan seçilmiş oldu.

Seçim sonuçlarının ardından ezici bir oyla yeniden başkanlık koltuğuna oturan Ümit Kocasakal, salonda bir teşekkür konuşması yaptı. Kocasakal, "Bütün adaylarımıza çok teşekkür ediyoruz. Kendilerini kutluyoruz. Buraya gelerek iradelerini ortaya koyan bütün meslektaşlarımıza, bize oy veren vermeyen hiç önemli değil, teşekkür ediyorum. Barolarına sahip çıktıkları için… ve biz, bize oy versin vermesin bütün herkesin başkan ve yönetim kurulu seçildik. Hep bu anlayışla çalıştık bu anlayışla çalışacağız" dedi.

Baro başkanlığı için aday olan avukat Rıza Saka, yeniden başkanlığa seçilen İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal'ı tebrik etti.

Seçimlerin ardından gazetecilerin karşısına çıkan Kocasakal, "Burada bir seçim yaşadık. Seçime giren bütün meslektaşlarımı 1 kutluyorum. Çok demokratik bir yarış yaptık. Genel kurul yine bize teveccüh gösterdi ve ciddi bir oranda da aslında bu bizim yükümüzü ağırlaştırıyor" dedi.

Seçim sonuçlarını değerlendiren Kocasakal, "Buradan şöyle bir mesaj çıkıyor zannediyorum. Bu iki yıl boyunca gerek hukuk mücadelesi, gerek hukuk mücadelesindeki kararlılığımızı ve dik duruş, gerek hukuksuzluğa teslim olmayacağımız şeklindeki beyanlarımız ve duruşumuz genel kurul tarafından çok ciddi bir oranda kabul görmüştür. Gene demek ki 2 yıl boyunca yaptığımız eski hizmetler kabul görmüştür. ve buradan avukatlar, İstanbul Barosu Avukatları bütün Türkiye'ye Cumhuriyeti konusunda, Cumhuriyetin temel nitelikleri konusunda, üniter devlet konusunda bizim hep savunageldiğimiz üniter devlet konusunda, tam bağımsızlık konusunda, Anayasamızın değiştirilemez ilkeleri konusunda çok net bir mesaj vermiştir. Bunu da çok önemsiyorum" diye konuştu.

İstanbul Barosu'nun asla fethedilemeyecek bir kale olarak nitelendiren Kocasakal, "İstanbul Barosu hukuksuzluğa karşı dimdik ayakta kalmaya, hukuk devletini korumaya devam edecektir ve İstanbul Barosu'nun asla fethedilemeyecek bir kale olduğunu da o anlamda bizim mensuplarımız açık bir şekilde göstermiştir. Şunu da tekrar söylüyorum biz sadece bize oy verenlerin değil gerçekten bütün hepsi bizim meslektaşlarımız herkesin başkan ve yönetim kuruluyuz. Dolayısıyla geçen dönem yaptığımız gibi herkesi kucaklayıcı bir biçimde de bu çalışmalarımızı sürdüreceği. Biz bir aileyiz çünkü. Aile içinde bu tür yarışmalar oluyor. Bugüne kadar ne isek bundan sonra da aynı olmaya, aynı kararlılıkla aynı azimle çalışmaya, hukuk adına mücadele etmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

SEÇİMLERDE KİM NE KADAR OY ALDI?

Haliç Kongre Merkezi'nde yapılan seçimlerde Rıza Saka 4 bin 650, Filiz Kerestecioğlu 3 bin 495 oy alırken Muammer Aydın ise bin 38 aldı.

Öte yandan seçimlerin yapıldığı Haliç Kongre Merkezi'nde bir avukat ile güvelik görevlileri arasında tartışma yaşandı. İddiaya göre, güvenlik görevlileri X-Ray cihazından çantası ile geçmek isteyen bir avukat ile tartıştı. Tartışma diğer görevlilerin araya girmesi ile daha fazla büyümeden önlendi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Barosu Ümit Kocasakal Muammer Aydın Haliç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title