Haberler

Barış Akarsu'nun Ölümü Lösemili Çocukları Üzdü

Şarkıcı ve Oyuncu Barış Akarsu'nun Kendilerine Yardım Etmek İçin Çaba Harcadığı İzmir Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi'nde Tedavi Gören Lösemili Çocuklar, Sanatçının Ölümünün Ardından Kendilerine Uzanacak Yeni Yardım Elini Bekliyor.

Şarkıcı ve oyuncu Barış Akarsu'nun kendilerine yardım etmek için çaba harcadığı İzmir Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören lösemili çocuklar, sanatçının ölümünün ardından kendilerine uzanacak yeni yardım elini bekliyor.

İki ay önce tesadüfen tanıştığı 4 yaşındaki lösemili Yiğit Ali Aslan bebeğin babası Volkan Aslan'ın yardım istemesi üzerine kolları sıvayan sanatçının trafik kazasında yaşamını yitirmesi, lösemili çocukları üzdü.

SANATÇIDAN YARDIM İSTEDİ

İzmir Yeşilyurt'ta oturan lösemi hastası Yiğit Ali Aslan'ın babası Volkan Aslan, Konak'tan vapura binip gittiği Karşıyaka'da Barış Akarsu ve yardım organizasyonunda yer alan söz yazarı Metin Sözüçetin'i gördü. Etrafını hayranları saran sanatçıya konuyu açmak istedi ise de yardım gelmeyeceğini düşünerek bir şey demeden stres atmak için tek başına yürümeye devam etti. Bir süre sonra fikir değiştirerek geri döndüğünü belirten Volkan Arslan, bir fırsatını bulup içinde bulunduğu durumu sanatçıya anlattı.

Metin Sözüçetin ve Akarsu, Volkan Arslan'a telefon numaralarını vermek istediklerinde "Yardım etmek isterseniz sizin beni aramanız iyi olur, sizi tekrar rahatsız etmek istemem" cevabını alınca babanın telefon numarasını aldılar.

Sanatçı, o günlerde yaptığı araştırmada adı geçen hastanede 22 lösemili çocuğun yattığı öğrenerek yardım etmeye karar verdi. Hastane ziyaretinin ardından sponsorlardan toplanacak ve çıkarılacak albüm gelirlerinin 22 çocuk için kullanılacağı Barış Duygusu adlı bir şarkı yarışması düzenlendi. Mayıs ayı ortalarında Kervansaray Otel Bodrum'da yapılan yarışmaya katılanlar Metin Sözçetin'in sözlerini yazdığı eserleri seslendirdi. Haziran ayının 23'ünde de Barış Akarsu başka bir organizasyonla yardım

yelpazesini genişletmek için Bodrum Kalesi'nde lösemili çocuklar yararına konser vermiş ve bir konser için kendisi de bilet almıştı. Bu arada sanatçının yeni albüm çıkaracağı ve bu albümün gelirinin yanı sıra 60 hayranının katılımıyla gerçekleştirilecek doğum günü kutlamasında tekne gezisi yapılacağı ve tekneye 100 YTL karşılığında binileceği, toplanan paranın da lösemili çocuklar yararına kullanılacağı öğrenildi.

Barış Akarsu hem doğum gününü kutlayacağı hem de düzenlenen şarkı yarışmasının birincisinin açıklanacağı 29 haziran akşamı geçirdiği trafik kazasında yoğun bakıma alındığı hastanede yaşamını yitirdi. Sanatçının ölümü, ailesi, hemşehrileri ve hayranlarını olduğu kadar lösemili çocukları da üzdü.

KAZADAN ÖNCE 2 ÇOCUK ÖLDÜ

Barış Akarsu'nun geçirdiği kazadan bir süre önce lösemili çocuklardan sanatçı ile aynı adı taşıyan 10 yaşındaki Barış Dinçer ile 2 yaşındaki Mehmet Duru hayatını kaybetti.

Lösemili çocuklara yardım eli uzatılmasına vesile olan Volkan Arslan'ın 4 yaşındaki çocuğu Yiğit Ali Arslan'ın 13 haziran günü doğduğu ve doğum gününü hep birlikte Barış Akarsu ile 29 haziranda kutlamasının kararlaştırıldığı öğrenildi.

İzmir Tepecik Eğitim Araştırması'nda tedavi gören 22 çocuk için Ziraat Bankası Bodrum Şubesi'ne Muğla Valilik makamından alınan izinle 4 haziran 2007 tarihinde yardım hesabı açtırılmıştı. Hesapta biriken paraların lösemili çocukların velilerine aktarılacağı belirtildi. Bu arada 2 çocuk yaşam mücadelesini kaybetmiş olsa da devam eden süreçte hesapta toplanan yardım parasından onların velilerine de verileceği öğrenildi.

Kısa sürede Barış Akarsu ile samimi olduklarını söyleyen Volkan Aslan, 48167467-5001 nolu yardım hesabına 6 ocak 2008'e kadar izin verildiğini ve yardım faaliyetlerini sanatçının bir vasiyeti gibi gördükleri için çalışmaları sürdüreceklerini söyledi. Aslan, sanatçının hayranlarının yanı sıra sanat dünyasından da destek beklediklerini sözlerine ekledi.

(OU-AT-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title