Haberler

Barbaros Mahallesi'ne Hizmet Ziyareti

Güncelleme:

Cengiz Ergün, haftalık mahalle ziyaretleri kapsamında Barbaros Mahallesi'ni ziyaret etti.

BELEDİYE Başkanı Cengiz Ergün, haftalık mahalle ziyaretleri kapsamında Barbaros Mahallesi'ni ziyaret etti. Manisa Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Süleyman Çoban'ın babasının vefatı nedeniyle düzenlediği lokma hayrı ve İmam-ı Azam Camii Derneği'nin düzenlediği aşure hayrına katılan Başkan Ergün, mahallede devam eden kaldırım, bordür ve yeşil kuşak çalışmalarını da inceledi.

Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün Barbaros Mahallesi ziyaretine Belediye Başkan Yardımcıları Mimar Azmi Açıkdil, Tamer Çipiloğlu, MHP İl Başkanı Tamer Akkal, Merkez İlçe Başkanı Engin Kabadağ, Belediye Meclis Üyeleri Mazlum Yüzgider, Haldun Oluç, Sezai Gürcan, Ülkü Ocakları İl Başkanı Onur Pabuççuoğlu, Barbaros Mahallesi Muhtarı Mustafa Duruyol ve mahalle sakinleri katıldı. Geçtiğimiz günlerde babasını kaybeden Manisa Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Süleyman Çoban'ın lokma hayrına katılan Başkan Ergün, Çoban'a bir kez daha başsağlığı diledi. İmam-ı Azam Camii Derneği tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenen geleneksel aşure hayrına da katılan Başkan Ergün ve beraberindekiler, ikram edilen aşurelerden tattı.

Vatandaşa rağmen değil, vatandaşın mutluluğu için

Muhtar Duruyol'a Revizyon ve İlave İmar Planı çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Ergün, "Her zaman söylüyorum, 'biz iki katlı evlerimizde aynı şekilde oturmaya devam edeceğiz' diyorsanız, ben plandan vazgeçerim. Ama 10 sene, 20 sene sonra bu plana göre evimi yaparım derseniz, biz de buna göre hareket ederiz. Vatandaşa rağmen değil, vatandaşın mutluluğu için imar çalışmasını yapıyoruz" dedi. Yeni Mahalle, Hafsa Sultan, Fatih ve Cumhuriyet mahalleleriyle yapılan toplantının ardından muhtarlardan olumlu tepkiler duyduklarını ifade eden Barbaros Mahallesi Muhtarı Mustafa Duruyol, "Hiçbir şey bilmediğimiz için dilekçe vermek zorunda kaldık. Ama mahallelilerimiz yavaş yavaş aydınlanmaya başladı. Ortak paydada buluşacağımızı düşünüyorum" dedi.

Kaçak eklentileri kaldıralım güzellikler ortaya çıksın

Manisa Belediyesi tarafından Barbaros Mahallesi'nde devam eden kaldırım, bordür, yol ve yeşil kuşak çalışmalarını da inceleyen Başkan Ergün, Mahalle Muhtarı Mustafa Duruyol ve mahalle sakinlerinin taleplerini dinledi. Barbaros Mahallesi 4407 Sokak üzerindeki imara aykırı bahçe eklentilerinin yıkılmasıyla ilgili hak sahiplerinden feragat vermelerini isteyen Başkan Ergün, "Bu düzenleme çalışmalarını yaparken, kaçak eklentileri de yıkalım. Yıkılan yerlerde ortaya çıkacak kötü görüntüyü belediye olarak biz düzelteceğiz. Önemli olan bu güzellikleri ortaya çıkaralım. Eklentiler yasal olarak kaçak, işlem yapabiliriz ama önemli olan gönülleri kırmadan bunu yapmak" dedi. Birçok ev sahibinin sıcak baktığı konu ile ilgili hafta başında gerekli girişimlerin yapılacağı belirtildi.

Çocuklar unutulmadı

Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Barbaros Mahallesi'ndeki hizmetleri incelerken, kendisine sevgi gösterisinde bulunan çocukları da eli boş göndermedi. Mahalleli çocuklarla sohbet eden Başkan Ergün, onlara harçlık dağıttı. Mahalledeki çalışmaların son aşamasında asfaltlamayı da tamamlayacaklarını belirten Başkan Ergün, Barbaros Mahallesi'nin Manisa'ya yakışır, modern bir mahalle haline geleceğini dile getirdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Süleyman Çoban Cengiz Ergün Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title