Haberler

Balıkesir'de beyaz şapkalı hackerler yetişecek

Güncelleme:

Balıkesir'de bir ilke imza atan Persam Grup şirketi beyaz şapkalı hacker eğitimine başlıyor.

Balıkesir'de bir ilke imza atan Persam Grup şirketi beyaz şapkalı hacker eğitimine başlıyor. Eğitimi tamamlayan kursiyerler, geleceğin sistemlerini koruyacaklar.

Balıkesir'de kısa bir süre önce kurulan Persam Grup şirketi beyaz şapkalı hacker eğitimleri vermeye hazırlanıyor. Bilişim, yazılım, medya ve eğitim sektöründe uzman kadrosuyla hizmete başlayan Grup, Etnical Hacking kitabının yazarı eğitmen Ömer Çıtak'ın beyaz şapkalı hacker eğitimleri ile ilk ders zilini çalacak. 5 gün toplam 40 saatte verilecek eğitim sonunda, kursiyerler Siber Güvenlik Uzmanı olmaya aday olacaklar. 11-20 Mart tarihleri arasında başvuruların yapılabileceğini belirten şirket koordinatörü Taşkın Sarıca, "Siber güvenlik alanında yetişmek ve bu alanda uzmanlaşmak isteyen herkes kurslarımıza katılabilir. Bilindiği gibi devletlerin siteleri başta olmak üzere, şirketlerin teknolojik alt yapılarına kadar bir çok noktaya saldırarak kişisel verileri ele geçiren hackerlar da var, aksine sistem ya da networkların hackerler tarafından istismar edilebilecek zayıf noktalarını bulup güvenliği sağlayacak olan beyaz şapkalı hackerler da var. Persam Grup olarak Türkiye'de bu sistemlerin güvenliğini sağlamak amacıyla siber güvenlik uzmanlığına aday olacak genç beyinleri yetiştireceğiz" dedi.

"Yerli ve milli yazılımlara hazırız"

Persam Grubun eğitim haricinde, yazılım çalışmalarında da çığır açacağını belirten Sarıca, "Yazılım ekibimiz devletimizin bizden isteği doğrultuda her türlü yerli ve milli yazılımı yapmaya hazır. Yerli yazılımlar ile ülkemizin dışarıya olan teknolojik ihtiyaçlarını ortadan kaldırıp, diğer ülkelerle rekabet edebilmek adına AR-GE çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Savunma sanayinde ülkemizin dışa bağımlılığı nasıl azaldıysa, yerli yazılım noktasında da her zaman taşın altına elimizi koymaya hazırız" şeklinde konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ömer Çıtak Balıkesir Haberler

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Özel'den Erdoğan'ın 'İadeiziyareti hazmedemediler' sözlerine sert yanıt

Özel'den Erdoğan'ın "İadeiziyareti hazmedemediler" sözlerine sert yanıt

Bakmadan Geçme

Kurban Bayramı'nda sağlık ocağı kapalı mı, açık mı? Bayram'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışıyor mu? Kurban Bayramı'nda nereler kapalı? 16-17-18-19 Haziran'da kargo, eczane, bankalar kapalı mı, açık mı? Kurban Bayramı'nda nereler kapalı? 16-17-18-19 Haziran'da kargo, eczane, bankalar kapalı mı, açık mı? Kurban Bayramında Toplu Taşıma Ücretsiz 2024 | 16-17-18-19 Haziran toplu taşıma bedava mı? Bayramda metro, otobüs, vapurlar kaç gün ücretsiz? Kurban Bayramında Toplu Taşıma Ücretsiz 2024 | 16-17-18-19 Haziran toplu taşıma bedava mı? Bayramda metro, otobüs, vapurlar kaç gün ücretsiz? YUMUŞAK KURBAN ETİ KAVURMASI TARİFİ | Lezzetli kavurma nasıl yapılır? Kurban eti mangalda nasıl yumuşak olur? Kurban eti hemen yenir mi, kaç saat dinlenmeli? Diyanete göre kurban eti ne kadar sürede tüketilmeli? YUMUŞAK KURBAN ETİ KAVURMASI TARİFİ | Lezzetli kavurma nasıl yapılır? Kurban eti mangalda nasıl yumuşak olur? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 16 Haziran günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Kurban kesilirken okunacak dua nedir? Kurban kesilirken niyet nasıl edilir, hangi salavat getirilir? Kurban eti hemen yenir mi, kaç saat dinlenmeli? Diyanete göre kurban eti ne kadar sürede tüketilmeli? Kurban kesmeden önce ne söylenir, nasıl tekbir getirilir? Kurbanlık keserken nelere dikkat edilmelidir? KURBAN BAYRAMI NAMAZI KILINIŞI | Kurban Bayramı namazı kaç rekat, nasıl kılınır? Bayram namazına nasıl niyet edilir, kaç tekbir alınır? Kurban kesilirken okunacak dua nedir? Kurban kesilirken niyet nasıl edilir, hangi salavat getirilir? Kurban Bayramı özel sektöre 9 gün tatil mi? Kurban Bayramı tatili toplam kaç gün, 9 gün tatil kimleri kapsıyor?
Kariye Camii'nde 79 yıl aradan sonra ilk bayram namazı kılındı

Kariye Camii'nde 79 yıl aradan sonra ilk bayram namazı kılındı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title