Haberler

Bal Rekoltesinde Düşüş Beklentisi

Ordu Arıcılar Birliği Başkanı Aydın: "2014 bal rekoltesini yaklaşık 60 bin ton olarak bekliyoruz"

Ordu Arıcılar Birliği Başkanı Necati Aydın, "2014 bal rekoltesini yaklaşık 60 bin ton olarak bekliyoruz" dedi.

Aydın, Atatürk Parkı'ndaki Bal Evi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl olumsuz hava şartlarının bal üretimini ciddi şekilde etkilediğini belirtti.

Mayıs ayında yaylalara giden gezginci arı üreticilerinin 25 Temmuz'dan itibaren bal hasadına başladığını ifade eden Aydın, "Hasadın başlamasıyla birlikte aradan geçen 10 günlük süre içerisinde bal rekoltesinde ciddi düşüş gözlemledik. Geçen sezon TÜİK rakamlarına göre yaklaşık 94 bin ton bal rekoltesi gerçekleşmişti ancak özellikle yaşanan zirai don nedeniyle 2014 bal rekoltesini yaklaşık 60 bin ton olarak bekliyoruz. Bu da 2014 yılı bal rekoltesinin en az 35 bin ton daha az olacağı anlamına geliyor" diye konuştu.

Aydın, bal hasadının bölgelerde halen devam ettiğini ancak az da olsa çam balından ümitli olduklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Şu anda Yozgat, Çorum, Bayburt, Erzincan ve Gümüşhane bölgelerimizde bal hasadına başlamış durumda. Önümüzdeki günlerde ise Sivas, Erzurum ve Ağrı bölgelerimizde bal hasadına başlanılacak ancak bizzat bal hasadının başladığı bölgelerin tamamını gezerek görme fırsatım oldu. Buralardaki tablo arıcılarımız adına çok kötü. Daha önce bal rekoltesinin geçen yıla oranla yüzde 30-40 oranında düşük olacağını tahmin etmiştik ancak hasat gerçekleştikçe bu rakamın daha da arttığını fark ettik. Maalesef 2014 bal hasadının yüzde 50 oranında düşüş yaşanacağını bekliyoruz. Özellikle çiçek balında eksiklik var. Bu da balın toptan fiyatına en az 2 lira, raf fiyatına ise en az 4 lira yansır."

Aydın, bal hasadının az olmasından tüketicilerin yanı sıra üreticilerin de doğrudan olumsuz etkileneceğini sözlerine ekledi. - Ordu

Kaynak: AA / Güncel

Necati Aydın Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title