Haberler

Bakanlardan Hataylı Sanayicilere Ödül

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Adalet Bakanı Sadullah Ergin MÜSİAD Hatay Şubesince düzenlenen törende, İstanbul Sanayi Odası (İSO) verilerine göre Türkiye'de ilk 500 firma arasına giren bölge sanayicilerine ödül verdi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Adalet Bakanı Sadullah Ergin MÜSİAD Hatay Şubesince düzenlenen törende, İstanbul Sanayi Odası (İSO) verilerine göre Türkiye'de ilk 500 firma arasına giren bölge sanayicilerine ödül verdi.

İskenderun Yelken Kulübündeki törene, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Ak Parti Hatay milletvekilleri Orhan Karasayar, Mehmet Öntürk, Hacı Bayram Türkoğlu, Ak Parti Adana Milletvekili Necati Çetinkaya, MHP Hatay Milletvekili Adnan Şefik Çirkin, CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl'de katıldı. Ödül töreninde konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, Türkiye'nin 2011 yılının ilk yarısında dünyanın en hızlı büyüyen ekonomisi olduğunu ifade ederek "Biz 2010 yılında da en hızlı büyüyen ülkelerden birisi olduk. Hatta bizim yıllık ekonomi raporlarımızda 2010 yılı için şunu söylemiştik; 'Demokraside ve ekonomide yükselme zamanı, biz bunu ekonomide, demokraside ve referandumda gerçekleştirdik' dedi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin ise Türkiye'de yatırım ikliminin gelişme, büyüme olabilmesi için olmazsa olmaz birkaç unsura dikkat çekerek "Onlar oluştu, oluşmaya başladı ve bunun sonucunda başarı kaçınılmaz noktaya geldi. Bugünkü dünyada gelişmenin büyümenin zenginleşmenin ön şartları, ön koşulları var. Olmazsa olmaz yüksek standartlı bir demokrasiniz olacak, kesintiye uğramadan, yoluna devam eden sürdürülebilir bir demokrasi. Yüksek standartlı bir demokrasi olmanın yanında, onun tamamlayıcısı olmazsa olmazı güven veren evrensel hukukla bağdaşan, örtüşen bir adalet sistemi. Bu olmadıkça ne yerli yatırımcı, ne de yabancı sermayenin o ülkede gelip, taş üstüne taş koyması beklenememeli" diye konuştu.

BAKAN YILDIRIM'A GECİKME CEZASI

İskenderun Yelken Kulübündeki törene iki saat gecikmeli katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a ceza kestiğini ifade eden Adalet Bakanı Sadullah Ergin şunları söyledi; "Bizi iki saat beklettiniz, iki saat sonra intikal ettiniz. Yemekte sayın bakanımız bizimle olacaktı. Anlaşmamız öyleydi, bunun bir bedeli olmalı dedik, Hatay'a inşallah 250 kilometre ilave yol, 100 kilometre kadar da demiryolu aldık mıydı? Helalleşecegiz" dedi.

DÜNYA NORMALLEŞİYOR

Küresel krizin sonuçlarına dikkat çeken Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Dünya normalleşiyor. Nedir bu normalleşme; Sermaye birikiminin uçurum oluşturduğu, adil dağıtılmadığı, paylaşılmadığı bir yapı var. O yapı şu anda çöküyor. Önümüzdeki 30 yıl dünyadaki tüm katma değerlerin servetini elinde bulunduran %10'luk bu nüfus yerine 65 ülkenin eline geçecek. Yani dünya nüfusunun yüzde 60'ına yayılmış olacak. Bunların içinde de önde gelen ülkelerin başında Türkiye var. Türkiye bölgesel ve küresel işbirliğine çok daha fazla yatırım yapması gerekiyor. Bunu da altyapımızı geliştirerek, ticaretimizi çeşitlendirerek ve rekabet gücümüzü artırarak başaracağız. Küresel bakış açısı gittikçe önem kazanıyor. Hedef pazar, ülkeniz ya da komşunuz değil, dünyanın her yeri. Gitmeye gerek yok, sanal alemde satın şeklinde konuştu.

Daha sonra, İSDEMİR, Tosçelik Profil, Yazıcı Demir Çelik, Yücel Boru ve Profil, Nursan Metalurji, Noksel Çelik Boru, Ekinciler Demirçelik, Nursan Çelik, Tosyalı Demirçelik, İlhanlar Haddecilik, Yolbulan Metal, Baştuğ Çelik ve MMK firmalarının temsilcilerine ödülleri, protokol üyeleri tarafından verildi.

Törende, Bakan Yıldırım ve Bakan Ergin'e, MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan tarafından teşekkür plaketi sunuldu. - Hatay / İskenderun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı? Trendyol Süper Lig'de son haftalara girdik
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title