Haberler

Bakan Özhaseki: Kalan Bakiyelerini de Temizliyoruz

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin temizleme çalışmalarının sürdüğünü belirterek "Kalan bakiyelerini de temizliyoruz" dedi.

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin temizleme çalışmalarının sürdüğünü belirterek "Kalan bakiyelerini de temizliyoruz" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşüm alanlarında incelemelerde bulunmak üzere akşam saatlerinde Gaziantep'e geldi. Bakan Özhaseki, beraberindekilerle Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan eski başkanlardan Doktor Asım Güzelbey'in isminin verildiği köprülü kavşağın açılışına katıldı.

Açılışta konuşan Özhaseki, orduyu koruyacaklarını ve güçlendireceklerini söyledi. FETÖ üyelerinin devlet kurumlarından temizlenmesi için çalışmaların sürdüğünü belirterek, şöyle dedi:

"İnsafsızların a planı önce Recep Tayyip Erdoğan'ı yok etmekti, öldürmekti. Daha sonra bu ülkede sizin seçtiğiniz meşru, legal hükümeti yok etmekti. Sonra sıkıyönetim ilan ederek gelip, oraya oturmaktı ve doğrusu o büyük ülkelere, bu ülkeyi peşkeş çekmekti. Bunu yapamazlarsa b planı neydi? Arkasında, hatta buna ilintili planları vardı. İnsanlar tabiki razı olmayacakları böyle bir plana iç savaş çıkaracaklardı. Binlerce insan sokağa çıkacaktı, dün Menderes'e yaptıklarını Recep Tayyip Erdoğan'a yapamayacaklardı ve iç savaş neticesinde bu ülkede neler olacağını ben hiç düşünemiyorum. Ülkenin Güneydoğu'su kopardı, bir devlet olurdu. Doğu da kopardı, bir devlet daha çıkardı orada. Boğazlara el koyarlardı. Anadolu'ya sıkışmış bir şekilde de bir millet senelerce savaşarak bir Türk toplumu çıkardı. Bu milleti bitirdikleri gibi, Allah korusun bizim gönül coğrafyamızda, bize dönen insanların bütün ümitlerini kırarlardı. Böyle bir vahşi, böyle bir alçak planla ortaya çıktılar. Nasıl insanlar bunlar, nasıl bir grupturlar böyle? Allah'a hamdolsun o tehlikeyi atlattık. Kalan bakiyelerini de temizliyoruz."

Ordunun yeni bir sisteme kavuşacağını ve içeriye dönük tehdit olmasının önüne geçileceğini ifade eden Özhaseki, şunları söyledi:

"Asker-sivil ilişkisinde öyle bir yapıya oturmalıyız ki; asker artık tehdit olmaktan çıkmalı, düşmana karşı tehdit olmalı. Bana karşı niye tehdit olsun askerimiz? Osmanlı döneminde de sorunluydu, Cumhuriyet döneminde de sorun var. 10 senede bir ihtilal denemesi. Hayır; askeriyemiz yaşamalı, bizim göz bebeğimiz, canımız, ciğerimiz. Modernize etmeliyiz, güçlü kılmalıyız ama dışarıya tehdit olarak durmalı. İçerideki işlere karışmamalı. İçeride fitnecilik yapmamalı. İnşallah böyle bir döneme de giriyoruz. Orduyu koruyacağız, güçlü kılacağız. O bizim her şeyimiz, ama iç işlerden biraz uzaklaştıracağız. Öyle bir faydası oldu bunların. Bu tehlikeleri atlatıyoruz. Rabbim bundan sonra böyle bir durum göstermesin. Ekonomimiz de sağlam ayağa basıyor. Gece gündüz çalışıyoruz. Ekonomiye nasıl canlandırırız? Bu ülkeyi nasıl ayağa kaldırırız? Nasıl güçlü kılarız? Evet bunu yapmamız lazım. Kendi aramızda birliği, dirliği sağlamamız lazım. Bize o geceler, nöbetler bunu gösterdi."

Konuşmaların ardından Özhaseki ve beraberindeki protokol üyeleri, köprülü kavşağın açılışını yaptı.

- Gaziantep

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Mehmet Özhaseki Asım Güzelbey Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title