Haberler

Bakan Koç'un Yozgat Ziyareti

Çeşitli Açılış ve Temel Atma Törenine Katılmak Üzere Yozgat'a Gelen Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Sarıkaya İlçesi'nde 2 Bin Konutun Isıtılacağı Jeotermal Merkezi Isıtma Sistemi'nin Temeli Düzenlenen Törenle Attı.

Çeşitli açılış ve temel atma törenine katılmak üzere Yozgat'a gelen Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Sarıkaya İlçesi'nde 2 bin konutun ısıtılacağı Jeotermal Merkezi Isıtma Sistemi'nin temeli düzenlenen törenle attı.

Sarıkaya Jeotermal Merkezi Isıtma Sistemi'nin temel atma törenine Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Yozgat Valisi Amir Çiçek, İl Jandarma Komutanı Albay Sezai Akgün, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, kaymakamlar, ilçe ve belde belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Bakan Koç, termal suların yeteri kadar değerlendirilemediğini belirterek, "Termal turizm yaz kış yapılabilecek bir turizmdir. Ülkemiz termal kaynaklar bakımından oldukça zengindir ancak turist sayısına oranı ise yüzde 1 civarındadır. Son yıllarda bu alanda büyük çalışmalar yapılmış ve 41 ilimizde termal alanlarda çalışmalar yapılmaktadır. Termal konusunda zengin kaynaklara sahip bir ilimizde Yozgat'tır. Bu termal turizmi geliştirme ve yaygınlaştırmak zorundayız" şeklinde konuştu.

Yozgat Valisi Amir Çiçek, Yozgat'ın jeotermal enerji bakımından çok zengin olduğunu ve bu suların tam istenildiği gibi değerlendirilemediğini belirterek, "Son yıllarda yapılan çalışmalarda jeotermal enerjinin kullanımı için çalışmalar başlanmıştır. İlk etapta jeotermal enerji kaynakları artırılmış akabinde de yatırımlara başlanmıştır. Sarıkaya'da ilk adım olarak konutların ısıtılma işlemlerini temelini bugün atmış bulunuyoruz" dedi.

Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osman Erbir de, belediye, Özel İdare ve özel şirketle birlikte kurulan şirket vasıtasıyla Sarıkaya halkının daha ucuz enerji olana jeotermal enerjiyle ısıtılacağını ifade ederek, "Konut ısıtmasından dönenen jeotermal sular termal kaplıcalarda, seracılıkta da kullanılabilecektir" diye konuştu.

ORME Jeotermal A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Mertoğlu ise, dünyada en ucuz enerjinin ve dışa bağımlılığı bulunmayan tek enerjinin jeotermal enerji olduğunu belirterek, "Sarıkaya jeotermal enerji yönünden oldukça zengin bir ilçedir. Bugün burada temeli atılan sistemle jeotermal enerji konut ısıtmasında kullanılacak. Diğer enerjilere göre daha ucuz olan bu enerjiyle vatandaşlarımız yaz kış sıcak suya da sahip olacakdır" dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Koç, Jeotermal Merkezi Isıtma Sistemi'nin temelini attı.

(ÖE-ÖZ-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title