Haberler

Türkiye'yi ayağa kaldıran istismar iddiası sonrası Bakanlık, Hiranur Vakfı için müfettiş görevlendirdi

Güncelleme:

Hiranur Vakfı Kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızını 6 yaşında evlendirdiğinin ortaya çıkması kamuoyunda büyük tartışma yarattı. Ortaya çıkan olaya tepki gösteren Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Olayı şiddetle kınıyorum, sorumluların tamamı en ağır cezayı almalıdır, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün görevlendirdiği müfettiş göreve başladı, detaylı inceleme yapılıyor" dedi.

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in, kızı H.K.G.'yi 6 yaşında evlendirdiği ve cinsel istismara uğramasına göz yumduğu iddiası Türkiye'de büyük ses getirdi.

HER GÜN İSTİSMARA UĞRADIĞINI İFADE ETTİ

Gümüşel'in kızı H.K.G. çocukluğu boyunca her gün cinsel istismara uğradığını, istismarın kendisine bir oyun gibi gösterildiğini anlatarak mahkemeye başvurdu.

"DETAYLI İNCELEME YAPILIYOR"

Ortaya çıkan skandalın yankıları sürerken bir önemli açıklama da Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'dan geldi. Bakan Ersoy, "Olayı şiddetle kınıyorum, sorumluların tamamı en ağır cezayı almalıdır, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün görevlendirdiği müfettiş göreve başladı, detaylı inceleme yapılıyor" diye konuştu.

Bakan Ersoy'dan 6 yaşındaki kızın evlendirildiği iddiasıyla ilgili açıklama: Vakıflar Genel Müdürlüğü bir müfettiş görevlendirdiKültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy.

TUTUKSUZ YARGILANIYORLAR

Yıllarca evlendirildiği şahıs tarafından cinsel istismara uğradığını ve 14 yaşında doğum yaptığını öne süren H.K.G'nin şikayeti ile ortaya çıkan skandalla ilgili 30 Ekim 2022 tarihinde İstanbul Anadolu Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı. Olay sosyal medyada da infial yaratırken iddianamede üç sanığın en az 27'şer yıl hapisle cezalandırılmalarını istendi. Ayrıca savcı, H.K.G'nin eşi Kadir İstekli için cinsel saldırı suçundan da ceza talep etti. Baba Yusuf Ziya Gümüşel, anne Fatma Gümüşel ve İstekli şu an tutuksuz yargılanıyor.

6 YAŞINDA GELİNLİK GİYDİRMİŞLER

Türkiye'nin gündemine oturan olayda bugün de yeni bir detay ortaya çıktı. Timur Soykan'ın yayınladığı haberde, H.K.G.'nin 6 yaşında gelinlik giydirildiğini kanıtlayan fotoğraflar yer aldı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Haberler

500

Yorumlar (25)

Turgut Aydın:

Vakfa iyi çalışmalarından dolayı plaket verirlerse şaşmayınnn

121
41
yanıtYanıtla
virtueslife:

ŞERİAT İSTERÜK DİYENLERİN SESİ KISILDI HERHALDE.

95
49
yanıtYanıtla
Yasin Yasin:

Şeriatın anlamını bilmeden çamur atma Kanı beş para etmeyenler için İslama çamur atma Eğer hakiki müslümansan şeriatı istemek zorundasın , şeriata karşı olan zaten dinden çıkar. Şeriat ALLAH ın emirleri demek, kitap demek sünnet demek

yanıt40
yanıt50
Muhammed Enes GÜNGÖR:

Şeriat dediğin kanunu Allah koyuyor. Şerita karşı olmak Allahın koyduğu kanuna karşı olmak dolaysı ile de Allaha karş olmaktır. şimdi tekrar soruyorum karşı olduğunuz ne_?

yanıt33
yanıt41
Muhammed Enes GÜNGÖR:

Şeriat 6 yaşındaki kız çocuklarını kadın yapın kendinize mi diyor? İçkicisi ayyaşı cezaevine düşen ülkemde onlar kader mahkumu oluyor , dini sömürüm din tüccarlığı yapanlar bahane edilerek her suçun nedenini İslam ve Dine mal ediyorsunuz.

yanıt33
yanıt21
Nurullah Ak:

Bunların hepsi yalan 6 yaşında kimse evlendirilmedi amaç karalamak çamur at izi kalsın Cehape nin oyunları İktidarı düşermek istiyolar.

23
87
yanıtYanıtla
Mehmet Vatandaş:

peki kaç yaşında evlendirildi? İlk Hamile kaldığın da kaç yaşında idi?

yanıt9
yanıt1
Sessiz Sessizz:

Bu kizin kiz kardeşi 19 yasinda cikti aciklama yapti. Hersey yalan diye. Belliki yine sistemli saldiri soz konusu. Bunlar bu ulkede hep oluyor. Cok onyargili bir milletiz

37
70
yanıtYanıtla
Mehmet Vatandaş:

6 yaşında giydiği gelinlik hikayesini anlatmış tamam olabilir diyelim ki o doğru kaç yaşında gelin oldu hamile olduğunda kaç yaşında idi açıklama yok o kadar saf olmayalım:)

yanıt8
yanıt2
Orcun Yazicioglu:

kuyruk kapıya dayandığında anca görevlendirirler. maksat halkın tepkisini çekmemek.

87
20
yanıtYanıtla
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title