Haberler

Bakan Eroğlu, Elazığ'da Baraj Temeli Attı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Elazığ'ın 2040 yılına kadar içme suyu ihtiyacını karşılayacak Hamza Bey Barajı'nın temelini attı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Elazığ'ın 2040 yılına kadar içme suyu ihtiyacını karşılayacak Hamza Bey Barajı'nın temelini attı.

Elazığ Havaalanı'nda Vali Vekili Ercan Çiçek, AK Parti milletvekilleri Zülfü Demirbağ, Faruk Septioğlu, Şuayip Alpay ve Sermin Balık ile Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu tarafından karşılanan Bakan Eroğlu, Elazığ'a eli boş gelmediğini, 15 proje müjdesi vereceğini söyledi.

Elazığ Öğretmenevi önünde düzenlenen temel atma töreninde konuşan Bakan Eroğlu, Elazığ'ın 2015 yılında Hamza Bey Barajı'ndan kente su vermeye başlacaklarını söyledi. Eroğlu, "Bugün temelini atacağımız Hamza Bey Barajı ile Elazığ'ın 2040 yılına kadar içme suyu ihtiyacını karşılamış olacağız. 52 milyon metreküp depolama hacmine sahip baraj ile Elazığ ve yakın çevresinin yıllık 45 milyon metreküp içme suyu karşılanmış olacaktır. Elazığ'ın su ihtiyacı halihazırda Uluova Mevkii'nde bulunan 24 milyon metreküp kapasiteli 27 adet Yas ve 8 milyon metreküp kapasiteli Kesikköprü ve Sürsürü kuyularından temin edilmektedir. Hamza Bey Barajı'nın devreye girmesiyle bu kuyular devre dışı bırakılarak enerji maliyeti de azaltılacaktır" dedi.

Bakan Eroğlu, baraj inşaatının bitiş tarihini öne çekmek için yüklenici firma ile pazarlık yapacaklarını ifade ederek, firma yetkilisini kürsüye çağırdı. Eroğlu hazırlanan protokolde barajın bitiş tarihinin 2015 olduğunu bunu öne çekeceklerini belirterek, su tutma tarihi 30 Aralık 2014 saat 09.59 ve Elazığ'a su verilme tarihi ise 20 Haziran 2015 saat 19.59 da olduğunu söyleyerek milletvekilleri ile birlikte protokolu imzaladı. Bakan ve beraberindekiler daha sonra topluca temeli attı.

ŞG,GY(GG/SS) - Elazığ

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Veysel Eroğlu Sermin Balık Ak Parti Elazığ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title