Haberler

Bakan Dinçer Kosova'da Gözyaşlarını Tutamadı

KDTP geleneksel iftar yemeğine katılmak üzere Kosova'ya gelen Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanı Dinçer, iki günlük Kosova temasları çerçevesinde ilk olarak Kosovalı Türklerin çoğunlukta yaşadığı Prizren'e geldi.

Kosova Demokratik Türk Partisi'nin (KDTP) geleneksel iftar yemeğine katılmak üzere Kosova'ya gelen Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, iki günlük Kosova temasları çerçevesinde ilk olarak Kosovalı Türklerin çoğunlukta yaşadığı Prizren'e geldi. Kosova'da KFOR barış gücünde görevli Türk Temsil Heyeti Başkanlığı'nı ziyaret eden Dinçer ve beraberindeki heyet daha sonra açılış hazırlıkları süren Yunus Emre Türk Kültür Merkezini ziyaret ederek burada Kosovalı Türk eğitimcileri ile Türkiye'de eğitimlerini tamamlayan Kosovalılarla bir araya geldi. Kosovalı çocukların söyledikleri ilahileri dinleyen Dinçer, gözyaşlarını tutamadı.

BAKAN DİNÇER GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Yunus Emre Türk Kültür Merkezinde Kosovalı Türk eğitimcilerle bir araya galen Dinçer, burada yaptığı konuşması sırasında gözyaşlarını tutamadı. Konuşmasına 'Çok değerli hemşerilerim' ifadelerini kullanarak başlayan Dinçer; 'Ben saçmalarsam beni affedin olur mu" sözleriyle devam etti. Kosova'da bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Dinçer, 'Kendimi evimdeymişim gibi hissediyorum' dedi. Filistin'de yaşadığı bir hatırasını anlatırken gözyaşlarını tutamayan Dinçer, Osmanlı'nın Balkanlarda yüzyıllarca kaldığını ancak kimsenin; diliyle, diniyle, kültürüyle ve yaşam biçimiyle uğraşmadığını söyledi. Özellikle 2000'li yılların başından itibaren Türkiye olarak yeni bir vizyonla hareket etmeye başladıklarını söyleyen Dinçer, 'Yeni bir yaklaşım tarzıyla komşularımıza ve etrafımızdaki insanlara bakmaya başladık. Herkesle sıfır problem politikasını güdüyoruz. Bu çerçevede bu bölgede kardeşlerimize bir köprü olsun ve ilişkilerimizi daha da pekiştirelim ve buraya da bir destek olsun anlamında TİKA ile yola çıktık. Sadece TİKA'yla projeler yaparak burada kendimizi tanıtma imkânımız yok. Bu açıdan Yunus Emre Kültür Merkezlerini kuruyoruz. Dolayısıyla Yunus Emre Kültür Merkezlerinden çok şey bekliyoruz. Buraya biz sadece ekonomik, siyasi olarak yardım eden bir topluluk olarak değil, aynı zamanda beraberce yaşama kültürünü taşıyan kendi dilini, ülkesini, topraklarını ve kendi kültürünü tanıtmaya çalışan bir kurum olarak burayı tasarladık' ifadelerini kullandı.

DİNÇER: 'SİZLER BURADA İNCİNİRSENİZ BİZ TÜRKİYE'DE YARALANIRIZ'

Sizler burada incinirseniz biz Türkiye'de yaralanırız diyen Dinçer konuşmasına şöyle devam etti: 'Sizin burada duygularınız zedelenirse biz hüzünden gark oluruz. Bu yüzden sizin burada varlığınız çok önemli. Siz arkamızda Türkiye var diye güveniyorsunuzdur ama sizin varlığınıza bizim de ihtiyacımız var. Biz de sizin burada oluşunuza muhtacız. Eğer siz burada huzurla güvenle duramazsanız, bizde kendi ülkemizde huzurla güvenle duramayız. Siz burada varsınız diye biz orada rahatız. Bu yüzden sizin burada var olmanız rahat olmanız, bizim varlığımız içinde esas sebeplerden birisidir. Bunu böyle bilmeli böyle hareket etmelisiniz' ifadelerini kullandı. Toplantının devamı basın mensuplarına kapalı olarak gerçekleşti.

KERVan: 'TÜRKİYE'DEN TÜRKÇE EĞİTİME DESTEK BEKLİYORUZ'

'Türkiye Cumhuriyeti Milliği Eğitim Bakanının ziyareti bizleri memnun etmektedir' diyen Kosova Meclis Başkan Yardımcısı ve Eğitim Komisyonu Başkan Yardımcısı Enis Kervan, 'Kosova'daki eğitim sorunlarının yasama kısmını kendileriyle paylaşma fırsatım oldu. bu nedenle Kosova Cumhuriyeti ziyaretinde Milli Eğitim Bakanı Dinçer'in büyük katkıları ve desteği olacağına inanıyorum. Resmi görüşmelerde de Kosova halkının çıkarlarını doğrultusunda ve Kosova Türk topluluğunun beklentileri doğrultusunda bazı adımların atılacağı ümidini taşıyorum' dedi. .

ARNAVUT TARİH KİTAPLARINDA OSMANLI BARBAR OLARAK NİTELENDİRİLİYOR

Toplantı sonrası, Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçisi Songül Ozan ve Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar ile Yunus Emre Kültür Merkezi Temsilcisi İsmet Biner eşliğinde Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'ni gezen Dinçer, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kosova'daki Arnavut tarih kitaplarında Osmanlı'yı barbar olarak lanse eden ifadelerin değişmesi konusunda Dinçer, 'Türk hükümeti olarak gerekli talepleri ve gerekli düzeltmeleri yapmaları konusundaki ısrarımızı sürdüreceğiz' dedi.

DİNÇER KDTP İFTAR YEMEĞİNDE

Dinçer ve beraberindeki heyet daha sonra Osmanlı döneminden kalma tarihi eserleri ziyaret etti. Ardından KDTP'nin verdiği iftar yemeğine katılan Dinçer, daha sonra Priştine'ye hareket etti.

KOSOVA'YA 1 AYDA 4 TÜRK BAKAN

Bir ay içerisinde Türkiye Cumhuriyeti'nden 4 Bakan Kosova'da. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın ardından, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in Kosova temasları başladı. Son olarak 26 Ağustos tarihinde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da bu ülkeyi ziyaret edecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Pazarcılıktan suç örgütü yöneticiliğine! Çapkanlar'ın lüks araçları ve tekneleri görüntülendi

Pazarcılıktan suç örgütü yöneticiliğine! Çapkanlar'ın lüks araçları ve tekneleri görüntülendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Bakmadan Geçme

Fury Usyk maçı nasıl izlenir? Tyson Fury Usyk maçı Türkiye yayını var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! #128167 Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki #9917 #128250 CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Mayıs günün maçları nereden izlenir? #9917 #128250 Son Kale Hacıbey filmi oyuncuları kim? Son Kale Hacıbey filmi konusu ne? Son Kale Hacıbey ne zaman, nerede çekildi? #128250 Kırımlı filmi oyuncuları kim? Kırımlı filmi konusu ne? Kırımlı ne zaman, nerede çekildi? #128250 Allah Yazdıysa Bozsun filmi oyuncuları kim? Allah Yazdıysa Bozsun filmi konusu ne? Allah Yazdıysa Bozsun ne zaman, nerede çekildi? #128250 Dominik Cumhuriyeti bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? #129342 Güney Kore bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? Bulgaristan bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? #129342 Dallas Mavericks OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! #127936 Panathinaikos Aris maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Panathinaikos Aris maçı şifresiz mi? #9917 Torino Milan maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Torino Milan maçı şifresiz mi? #9917 Kayserispor Konyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Kayserispor Konyaspor maçı şifresiz mi? #9917 Başakşehir Trabzonspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Başakşehir Trabzonspor maçı şifresiz mi? #9917
'Anne beni bir şey ısırdı' diyen 5 yaşındaki çocuk hastanede can verdi

"Anne beni bir şey ısırdı" diyen 5 yaşındaki çocuk hastanede can verdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title