Haberler

Bakan Bozdağ'dan Ergenekon Hakimlerine İnceleme İzni

Güncelleme:

Bozdağ, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi başkan ve üyeleri hakkında 'Ergenekon'da gerekçeli kararı hala yazmadıkları' gerekçesiyle inceleme izni verdi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi başkan ve üyeleri hakkında "Ergenekon Davası gerekçeli kararını hala yazmadıkları" gerekçesiyle inceleme izni verdi. Bakan Bozdağ, aralarında siyasetçi, iş adamı ve gazetecilerin de bulunduğu pekçok kişiyi dinledikleri iddia edilen savcılar Adem Özcan ile Adnan Çimen ve ilgili hakimler hakkında da Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 3. Dairesinin inceleme kararını onayladı.

İNCELEME İZNİ VERDİ

HSYK 3. Dairesi, Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hasan Hüseyin Özese ve üyeler Sedat Sami Haşıloğlu ve Hüsnü Çalmuk hakkında, "Ergenekon Davası gerekçeli kararını hala yazmadıkları" gerekçesiyle oy çokluğuyla inceleme kararı vererek, onay için Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a göndermişti. Bakan Bozdağ, bu hakimler hakkındaki inceleme kararını onayladı. Onayın ardından hakimler hakkında müfettişler inceleme yapacak. Müfettişlerin incelemesi sonucu hazırladığı rapor uyarınca HSYK 3. Dairesi, hakimler hakkında soruşturma gerekip gerekmediğine karar verecek. 3. Daire, bu hakimler hakkında soruşturma kararı verirse, bu da onay için Adalet Bakanı Bozdağ'a gönderilecek. Bozdağ'ın onay vermesi durumunda hakimler hakkındaki soruşturma işlemleri HSYK 2. Dairesince yürütülecek.

21 MART'A KADAR GEREKÇELİ KARARI YAZMASI GEREKİYOR

Bu arada, özel yetkili mahkemeleri kaldıran Kanun'un 6 Mart'ta yürürlüğe girmesinin ardından gerekçesini yazmayan mahkemelere tanınan 15 günlük süre nedeniyle Ergenekon Davası'nda gerekçeli kararı yaklaşık 7 aydır tamamlamayan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinin de 21 Mart'a kadar gerekçeli kararı yazması gerekiyor.

DİNLEMEYLE İLGİLİ SAVCILARA DA İNCELEME İZNİ

Adalet Bakanı Bozdağ, aralarında siyasetçi, iş adamı ve gazetecilerin de bulunduğu pekçok kişiyi dinledikleri iddia edilen savcılar Adem Özcan ile Adnan Çimen hakkında da inceleme izni verdi. "Paralel yapı"nın telefon dinleme iddialarına konu olan soruşturmayı bir süre yürüten savcılardan Adem Özcan ile Adnan Çimen, iddialar üzerine, HSYK'ya dilekçe göndererek, kendileri hakkında inceleme yapılması talebinde bulunmuştu. HSYK 3. Dairesi, savcılar hakkında çıkan haberleri ve savcıların dilekçelerini ele alarak, savcılar Özcan ve Çimen hakkında inceleme yapılması kararı vermişti. Adalet Bakanı Bozdağ, bu inceleme kararını da onayladı.

Kaynak: AA / Güncel

Hasan Hüseyin Özese Bekir Bozdağ Adnan Çimen İstanbul Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (27)

vatandas1299a@gmail.com:

askeri vesayet yoktu deyiverin.. 28 şubat olmadı deyin.. hani yaftalıcaksınız ya cemaat yaptı diye.. bunları da dersiniz yakında..

35
2
yanıtYanıtla
ERGENEKONaldlald@hotmail.com:

HANI KIMSE TÜRKİYEDE AMELİYAT YAPAMAZ TURKİYE FAILİ MEÇHULLER ÜLKESI DEGILDIR DIYORDUNUZ ???ŞİMDİ ÇIKMIŞ MEMLEKETİN YARGISINI PARALEL DEVLET YÖNETİOYR;DIŞ ÜLKELER OPERASYON YAPIYOR DİYORSUNUZ..HANGİ SÖZÜNÜZ DOGRU???SANDIKLA GELIP BU ÜLKEYI CEMAATE İCARA VEREN SİZLER DEMEORKASİDEN BAHSETMESİN ;AR NAMUS,HAYANIZ VARSA SOKAĞA ÇİKMAYIN BİLE….BİNLERCEM ASUM İNSAN SİZİN YÜZÜNÜZDEN YILLARCA İÇERDE YATTI…BUNUN SUÇU YARI YARIYA SİZDEDIR..

34
2
yanıtYanıtla
dentalbulut-fuat@hotmail.com:

battıkça batıyor akepe , gurur olsa istifa ederler topluca , ama nerde o gurur....

28
7
yanıtYanıtla
Orhan Doğuorhan.dogu@hotmail.com:

SN:BOZDAĞ ÖNCE KENDİLERİNİZİ İNCELETİN.AMA SİZ HERŞEYİ ÖRTBAS ETMEK İÇİN ORDASIN DOĞRU YA. SİZ PARTİNİZE GÖRE ADALET DAĞITIYORSUNUZ Dİ Mİ?

30
4
yanıtYanıtla
Ali Burakaburak@gmail.com:

İzini sen mi verdin. Sen tek başına karar veremezsin.

29
5
yanıtYanıtla
rıfkıknnhzr_73@mynet.com:

birazcık olsun mert olun da sözünüzün arkasında durun be. üç dört sene önce bu darbeciler hakkında asıp kesiyordunuz, şimdi ise tam tersi,onlardan yana tavır alıp özür diliyorsunuz,bune tutarsızlık , bune dansözlük. birşey ya doğrudur ya da yanlış. artık hiç bir konuda inandırıcılığınız kalmadı halkın gözünde

32
1
yanıtYanıtla
vatandas1299a@gmail.com:

Bu operasyon yapan adamların cemaatçi oldugunu nerden biliyorsun çok değil 8 ay önce başbakan bu adamlara kahraman derken sen de alkışlamadın mı?? bu mu tarafsızlık??? bu mu vicdan??ayrıca bu meseleyi vatan millet meselesine döken arkadaşlar..1. 12 sene önce yine belki yolsuzluk vardı özgürlükler sıkıntıda idi ama onlar iktidardan gitti daha iyisi geldi yolsuzluklar böyle örtülemez bu gider iyisi gelir kurtulus savası vermiyoruz..2. mesele önce vatansa BDPlilerin özerkliklerini konusalım..???

32
1
yanıtYanıtla
Özgürlük Savascisidfdf@ghgh.de:

Kendi elinizle kurdugunuz bu bataklik sizinde sonunuz olacak. Bakalim sizi kim nasil inceleyecek.

26
6
yanıtYanıtla
TOKMAKaldlsld@hotmail.com:

7 YILDIR DAVADAN HABERİ OLMAYAN AKP RÜŞVET OLAYINDAN SUÇÜSTU OLUNCA ERGENEKON DAVASINDA İNSAFA GELİP ADALETİ GEÇİCİ BIR SÜRELİĞİNE YÜRÜRLÜĞE KOYDU….

26
3
yanıtYanıtla
alilser@hotmail.com:

HANGİ DEVİRDE YAŞIYOZ YAV..BU KADAR TALAN,HIRSIZLIK OLAN HER ÜLKEDE ADAM GİBİ İSTFA EDİLİR..BUNKAR KAOS YARATIP DAHA ÇOK ÇALMAYA UĞRAŞIYORLAR..ÜSTELİK BİR DE HALKI İSLAMLA ALDATIYORLAR..AÇ GÖZLÜLÜK O BİÇİM.. ŞAİR NE DEMİŞ.ALTUNDAN SEMER VURSAN EŞEK YİNE EŞEKTİR....

25
3
yanıtYanıtla
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title