Haberler

Bakan Akdağ: "TÜSİAD Artık Seçkinler Kulübü Olmaktan Vazgeçmelidir"

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Devlet Bakanı Bülent Arınç'la TÜSİAD arasındaki polemiğe karıştı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Devlet Bakanı Bülent Arınç'la TÜSİAD arasındaki polemiğe karıştı ve "TÜSİAD artık seçkinler kulubü olmaktan vazgeçmelidir" dedi.

İnternet yasakları konusunda tartışmaya giren TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner'i eleştiren Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a destek çıktı.

Erzurum Kalkınma Vakfı tarafından Palan Otel'de 18'incisi düzenlenen 'Sultan Sekisi' toplantısınde konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "TÜSİAD, hükümetimizin bir üyesi başbakan yardımcısıyla ciddi bir polemik başlattı. TÜSİAD bunu hep yapıyor. Biz Erzurum'da TÜSİAD şubesi istiyoruz. Nerede burada var mı? Ben bilmiyorum.

TÜSİAD artık seçkinler kulubü olmaktan vazgeçmelidir. Nasıl ki sonradan kurulmuş olan MÜSİAD, TUSKAN ve yaklaşık 6 yıl önce kurulan sanayi dernekleri Anadolu sermayesi olarak bölgede bir şeyler yapmak arzusundaysa TÜSİAD'ın da Erzurum'a şube kurması lazım. Aksi takdirde yöneticilerinin samimiyetinden şüphe ederim. Uzaktan gazel okumak kolay. Kürt sorununu şöyle çözersiniz, demokratikleşmeyi böyle halledersiniz' aman ne kadar kolay. TÜSİAD'ı bölgeye hizmete çağırıyorum. TÜSİAD gelse de gelmesede biz üzerimize düşeni yapacağız" diye konuştu.

SAĞLIKTA DÖNÜŞÜMÜN MİMARI

Sağlık'ta yapılan dönüşümün dünya tarafından takdir edildiğini savunan Bakan Akdağ, "Siyasi ve ekonomik istikrar olmasaydı Sağlık Bakanı olarak bu dönüşümün mimarı olamazdım. Sağlığa kişi başına 600 dolar para harcıyoruz. ABD'de bu rakam 7 bin 200 dolar ama, ülkemizde bu rakam 2002'de 200 dolar civarındaydı" dedi.

'İHANET' KELİMESİ YAKIŞMIYOR

Toplantıda PKK terör örgütü ve siyasi destekçilerini tepki gösteren Bakan Akdağ, "Bir parti ile onun sırtını dayadığı terör örgütü, kan, çatışma gerginlik istiyor. Nerede gerginilk ve çatışma var, bu onların işine geliyor. Ama bütün bunlara rağmen diğer partilerin liderlerinin onların yerine tepkiyi hükümete dönüştürmeleri büyük bir haksızlıktır.

Herkes biliyor ki terör örgütü PKK ve yandaşı olan siyasilerin dışında, ülkenin birlik, bütünlüğünü istemeyen kimse yok. Liderlerin aslında ülkenin bütünlüğü sözkonusu olduğunda nereye yüklenmeleri gerektiğini görmelerini bekleriz. Neden sayın liderler, AK Parti'ye ve bu ülkeye uzun zamandan beri hizmet eden bir lidere yüklenirler, anlamak mümkün değil. Bunu oy kaygısıyla yapıyorlar ama doğru değil, yanlış yapıyorlar.

Rakip partileriz, seçime gidiyoruz. Birbirimizin eksiği söylenir ama bunu kalkıpta AK Parti hükümetine ve yatırımları gerçekleştiren başbakana tırnak içerisinde söylüyorum, 'ihanet' kelimesini yakıştırmak hiç yakışık almıyor. Siyaset bunları yaptırmamalı insanlara" diye konuştu.

DEMİRYOLU PROJELERİ ELE ALINDI

'İpekyolu'nda Demiryolu' sloganıyla yapılan 18'inci Sultan Sekisi toplantısında İstanbul-Ankara-Sivas-Erzurum-Avrasya hızlı tren ile Trabzon-Erzurum-Tebriz transit demiryolu projeleri ele alındı. Yılların özlemi olan projelerin hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayan ERVAK Başkanı Erdal Güzel, ayrıca Erzurum'daki üniversitelerde 'Raylı Sistem Teknolojileri Meslek Yüksekokulu' adı altında bölüm açılmasını talep etti.

Sultan Sekisi'nin 18'inci toplantısına Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Vali Sebahattin Öztürk, AKP Milletvekili Muzaffer Gülyurt, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, bürokratlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, bilim adamları katıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! YALI ÇAPKINI 68. BÖLÜM CANLI İZLE! #127916 Yalı Çapkını son bölüm tek parça FULL izle! 4 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title