Haberler

Bafra'da Şehidin Adı Sokağa Verildi

Samsun'un Bafra ilçesinde bir sokağa şehidin ismi verildi.
Bafra Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği tarafından Bafra Belediye Başkanlığı'na yapılan başvuru sonucu belediye meclisinin oy birliği ile aldığı karar doğrultusunda, şehidin...

Samsun'un Bafra ilçesinde bir sokağa şehidin ismi verildi.

Bafra Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği tarafından Bafra Belediye Başkanlığı'na yapılan başvuru sonucu belediye meclisinin oy birliği ile aldığı karar doğrultusunda, şehidin ikamet ettiği Emirefendi Mahallesi Cemiyet Sokağın ismi değiştirilerek "Şehit J. Er Savaş Topal Sokağı" ismi verildi. Emirefendi Mahallesi'nde düzenlenen törene AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, Kaymakam Ali Katırcı, Garnizon Komutanı Yzb. İlhan Güngör, askeri erkan, şahit aileleri derneği yöneticileri, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve şehit er J. Er Savaş Topal'ın babası Halil ve annesi Emine Topal katıldı.

18 Eylül 2012 tarihinde Bingöl'de Kardeşler köyü mevkisinde içinde bulunduğu konvoya bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan saldırı sonucunda şehit düşen er Savaş Topal'ın biyografisinin okunmasının ardından konuşan Belediye Başkanı Zihni Şahin, "Ülkemizde oynanan oyunlar sadece bugün değil, yüce Türk milletinin yok edilmesi, parçalanması bölünmesi adına tarihimizin her döneminde olmuştur. Ancak bizim kahraman Türk insanının kahraman evlatları her dönemde bu kalkışlara cevap vererek onları sindirdi. Türk milleti bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlik ve beraberlik halinde varlığını sonsuza kadar devam ettirecektir" dedi.

Bu çalışmaların birer vefa olduğunu belirten Kaymakam Ali Katırcı, "Ailelere sahip çıkmak, onlarla yakınlaşmak, her zaman destek olmak bunlar vefadır. Çünkü şehitlerimiz bu vatan için canlarını feda ettiler. Arkada kalanlar onların bize emanetleridir. Bu millete emanetleridir. Biz bu millet için ölebilecek çocukları yetiştiriyoruz, bu milletin değerlerine saygı duyan gençler yetiştiriyoruz. Zaten Türk milletinin bu özelliği olmasa bizi bölüp parçalamak isteyenler, Türkiye Cumhuriyeti'ni ortadan kaldırmak isteyenler çoktan emellerine kavuşurlardı. Hepimiz biliyoruz ki, kalbimiz attığı sürece kimse buna muvaffak olamayacak" diye konuştu.

AK Parti Milletvekili Ahmet Yeni ise, "Son 1 yıla yakındır şehit gelmemesi bizi gerçekten mutlu ediyor. Anaların ağlamaması için çalışmalar sürdürülüyor. Biz şehitlerimizin ruhlarını incitecek, gazilerimizi üzecek hiçbir şey yapmayacağız. Şehit ailelerini üzecek hiçbir şeyi kimse bizden beklemesin. Ancak bunu yaparken de yolların çok kolay olmadığını hep beraber görüyoruz. Biz istiyoruz ki dünyada lider ülke olalım. Kan dökmeden, şehit vermeden, birlik ve beraberlik içerisinde bütün unsurlarıyla beraber bu topraklar hepimize yeter. Bu topraklar üzerinde kardeşçe, birlik ve beraberlik içerisinde yaşayalım" şeklinde konuştu.

Emekli öğretmen Burhan Güven tarafından "Ay-yıldız düşmez yere" adli şiir okunurken, şehidin annesi Emine Topal gözyaşlarına hakim olamadı. Duygulu anların yaşandığı törende Belediye Başkanı Zihni Şahin, şehit anne ve babasına Kur'an-ı Kerim ve Türk bayrağı hediye etti.

Tören, şehidin babası tarafından "Şehit J. Er Savaş Topal Sokağı" yazan levhanın duvara asılmasıyla sona erdi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Emine Topal Ali Katırcı Ahmet Yeni Bafra Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title