Haberler

Azra'yı vahşice katleden cani cezaevinde intihar etti! Avukatı müvekkilinin cinayete kurban gittiğini iddia etti

Güncelleme:

Antalya'da üniversite öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu'nu vahşice öldüren katil Mustafa Murat Ayhan dün akşam saatlerinde kaldığı tek kişilik hücrede intihar etti. Mustafa Murat Ayhan'ın avukatı Mehmet Ali Başaslan, müvekkilinin cinayete kurban gittiğini iddia etti.

Dün gece Diyarbakır 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde intihar ettiği iddia edilen Azra Gülendam Haytaoğlu'nun katili Mustafa Murat Ayhan'ın avukatı Mehmet Ali Başaslan, olayla ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı. Olayın akşam saatlerinde yaşandığını, ancak gece haberleri olduğunu belirten Başaslan, cinayet şüphesi üzerinde durduklarını söyledi.

"GARİP ŞEYLER VAR"

Avukat Başaslan, "Garip şeyler var. Biz intihar olduğuna inanmıyoruz. Cinayet şüphesi üzerinde duruyoruz. Yüksek güvenlikli cezaevinde bir insanın iki bileğini birden kesmesi, tam da sayım saatinde olması mümkün değil. Orası sürekli kamerayla gözetlenen bir koğuş, sürekli devriye gezen gardiyanlar var. Fiziksel olarak iki bileğini kesmesi imkansız." dedi.

"ŞİKAYETTE BULUNACAĞIZ"

Olayın takipçisi olacaklarını belirten Başaslan, "İntihar olsa bile biz mahkemeye müvekkilimin akıl sağlığının yerinde olmadığını, intihara meyilli olduğuna dair raporları sunduk. Bu kişinin göz göre göre ölüme sürüklenmesi adaletin de ayıbı. Bazıları 'ilahi adalet gerçekleşti' diyor. Ne olursa olsun adalette yargılandıktan sonra olay bitmelidir. Bir cinayet var, bunu zaten müvekkil kabul edip pişman olduğunu söyledi. Onun da bir çocuğu var durumu çok kötü. Bu olayın takipçisi olacağız. Cezaevi yönetimi, gardiyanlar, yargılamayı yapan mahkeme hakkında şikayette bulunacağız." diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu, geçen yıl 28 Temmuz'da evden çıktıktan sonra kendisinden haber alınamadı. Telefonu da kapalı olan Haytaoğlu'na ulaşılamayınca Adana'dan gelen babası Mustafa Haytaoğlu, polise kayıp başvurusu yaptı. Antalya polisi, Azra'nın cep telefonundan en son inşaat mühendisi ve emlak ofisi sahibi Mustafa Murat Ayhan ile görüştüğünü tespit etti. Cinayet masası ekiplerinin çapraz sorguya aldığı Ayhan, cinayeti itiraf etti.

BAŞI BULANAMADI

Mustafa Murat Ayhan, Varsak'ta ormanda Azra Gülendam Haytaoğlu'nu gömdüğü yeri ekiplere gösterdi. Cesedin parçalarını bulan ekipler, otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna gönderdi. Azra'nın başı tüm aramalara rağmen bulunamadı. Mustafa Murat Ayhan, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASI VERİLDİ

Ağırlaştırılmış ömür boyu müebbet hapsi istenen ve Diyarbakır 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde tutulan Mustafa Murat Ayhan, 30 Mayıs'ta karar duruşmasına çıktı. Antalya 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 5'inci duruşmada Ayhan'a 'nitelikli kasten öldürme' suçundan 'ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, 'cinsel saldırı' suçundan 16 yıl hapis cezası verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Azra Gülendam Haytaoğlu Diyarbakır Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Bakmadan Geçme

14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Barcelona Real Sociedad maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Barcelona R.Sociedad maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Barcelona Real Sociedad maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona R.Sociedad maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

500

Yorumlar (16)

TT:

Sorsan ana babası bile üzülmemiştir ölümüne, avukat üzülmüş...

59
0
yanıtYanıtla
Mehmet Ali Tufekci:

avukat ona buna iftira atmayı bırak... bunları ispat edemezsen sende suç işlemiş olursun. kimseyi zan altında bırakamazsın

39
3
yanıtYanıtla
Haydar:

İdam cezası olsa böyle durumlarla karşılaşılmaz. Masum bir insanı vahşice öldürüp parçalara ayıran birine ne ceza versen azdır

37
0
yanıtYanıtla
corci:

dünyanın en zor şartlarında çalışan işinin başındaki memurlara iftira atma sen avukat efendi

8
1
yanıtYanıtla
ekrem celebi :

senın gıbı avukatlar oldugu surece dunyada pislikler bıtmez dahada sızden yuz bulup destek bulup coğalır.

6
1
yanıtYanıtla
berna demirtas:

Olen ,o an kimsesizlikten korkan,vahsice dogranan,basi bile bulunamayn yavrunun anne babasina sabir dilerim .Sahzen sizofrenlerinde kontrol altinda tutulmasini disarlarda dolanipta kimsrnin basini yakmamasini yurekten isterim kusura bakmayin olen yavruya yanan yuregimden cikacak cumlelerim budur.

7
0
yanıtYanıtla
OkuYorum:

İnsan şu röportajı vermeye utanır. Avukata ihtiyacım olsa, en iyi avukat bu deseler, yine de bunu avukat diye tutmam.

5
0
yanıtYanıtla
Can :

İçerdeki adalet, dışarıdaki adaletten daha iyi

4
0
yanıtYanıtla
İshak Oğuz:

Bencede daha adil

yanıt0
yanıt0
Hakan :

Ne surette olursa olsun böylesi bir caninin ölmesi müstehak benim nazarımda fakat şu avukatları anlamıyorum, para için bir caniyi de şiddetle savunmazsın.

3
0
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title