Haberler

Erzurum'da Ayakkabıya Kadın Eli Değdi

Güncelleme:

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Toplum Merkezinde kadınlara ayakkabıcılık kursu veriliyor.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Toplum Merkezi'nde kadınlara 'ayakkabıcılık' kursu veriliyor.

Merkez Yakutiye ilçesi İstanbul Kapı Semtinde bulunan Büyükşehir Belediyesi Toplum Merkezi'nde çoğunluğu kadınlara yönelik olan çocuk bakımı, kuaför, filografi, muhasebe, bilgisayar gibi çeşitli alanlarda kurslar düzenleniyor. Toplum Merkezinde son olarak kadınların iş hayatında isthdamını artırmak için 'ayakkabıcılık' kursu verilmeye başlandı. Usta öğretici Yaşar Kaya, 31 iş gün sürecek kursta 19 kadına ayakkabı kalıba alınması ve dikimi gibi temel bilgileri uygulamalı olarak öğretiyor. Usta öğretici Yaşar Kaya, kurs sonunda verilecek sertifikayla kadınların ayakkabı fabrikalarında çalışabilecklerini bildirdi. Kursiyerlerden 32 yaşındaki bekan Filiz Acar, ayakkabı yapmanın zor bir iş olduğunu ancak bu konuda iddialı olduklarını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in ayakkabı fabrikası açmak için kendilerine söz verdiğini belirten Filiz Acar, "Dört gözle fabrikanın açılmasını bekliyoruz. Orada çalışmak istiyoruz. Ayakkabı sektöründe bizde varız" dedi.

Ayakkabının büyük emekler verilerek yapıldığını anlatan kursiyer Gülay Çokçalışır "Özellikle kadınların ayakkabıya olan ilgisi çok fazla" dedi. - Erzurum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

yaşar kaya istanbul yakutiye erzurum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title