Haberler

Avustralya'nın ilk başörtülü milletvekili Payman: Başörtüsünü gururla takın

Güncelleme:

Avustralya'nın ilk başörtülü milletvekili Fatima Payman, parlamentoda yaptığı ilk konuşmasında "Başörtünüzü gururla takın" dedi.

Avustralya'da ilk başörtülü milletvekili Afganistan doğumlu Fatima Payman, geçtiğimiz çarşamba günü Avustralya Parlamentosu'nda ilk konuşmasını gerçekleştirdi.

"BU TAMAMEN BENİM SEÇİMİM"

Haziran ayında Batı Avustralya Milletvekili olarak seçilen Payman, ilk konuşmasında başörtüsüne yönelik açıklamalar yaparak, "Ne giymem gerektiği hakkında tavsiye veren ya da dış görünümüme bakarak yetkinliğimi sorgulayanlar bilsin ki başörtüsü takmam benim seçimim" dedi.

Avustralya'nın ilk başörtülü milletvekili Payman: 'Başörtüsünü gururla takın'

"BAŞÖRTÜSÜNÜ GURURLA TAKIN"

Açıklamasının devamında "Başörtüsü takmak isteyen kızların bunu gururla ve böyle giyinme hakkı olduğunu bilerek yapmasını istiyorum" diyen Payman şöyle devam etti: "Ben sokakta şort ve terlik giyen kimseyi yargılamayacağım. İnsanların da beni başörtüsü taktığım için yargılamasını beklemiyorum."

Payman Senato'daki ilk resmi konuşmasını eylül ayında yapacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Milletvekili Afganistan Avustralya Haberler

500

Yorumlar (6)

Laz Naz :

Medeniyet için mükemmel bir adım. Takdire şayan

36
5
yanıtYanıtla
Mikail arman:

Bizim ülkede soyunmakla, bedeni teşhir etmekle çağdaş, özgür ve medeni olunacağını zannedenler ibret alıp utansınlar. Bu saygıdeğer bayan milletvekili, sözde sanatçı olan, daha çok kazanmak için soyunanları, kadın varlığını alçaltanları umarım utandırır.

29
5
yanıtYanıtla
Sadık:

Chp Avrupa Mahkemesine başvurmasın

18
4
yanıtYanıtla
Suat GÖNÜLTAŞ:

DÜŞÜNMÜŞLERDİR, KİTAPSIZ FRANSIZ KEMALİSTLER, BU ARADA KAÇ ÇEŞİT KEMALİST VAR KAÇ MEZHEPLER BİLEN VARMI, BEN HANGİ KEMALİST MEZHEBE BUNLARI SÖYLEDİM ACABA.

yanıt0
yanıt0
NIHAT ARICI:

Konu başörtüsü değil, liyakat anlayışıdır. Peygamber Efendimiz Kâbe'nin anahtarını gayrimüslim kişiye teslim etmiş. "Dinimizin liyakat esası, Kabe gibi mühim bir yere dahi gayrimüslimin görevli olmasına imkan tanır."

7
0
yanıtYanıtla
Mikail arman:

Nihat Arıcı, haberin içeriği, yani konunun özü, bu bayan vekilin başörtüsüyle ilgilidir. Başörtüsüde Yüce ALLAH'ın emridir. Bizde bu konuyu başka bir yere taşımadan, bu çizgide yorum yapıyoruz.

yanıt3
yanıt1
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title