Haberler

Avukatın Otel Odasındaki Ölümüne İlişkin Soruşturma Yeniden Açıldı

İstanbul'da 5 yıldızlı bir otelin odasında, transparan kadın kıyafeti ve jartiyerle ölü bulunan Ankara Barosu avukatlarından Serkan Sönmez'in ölümüne ilişkin takipsizlikle sonuçlanan soruşturma, Yargıtay'ın eksik soruşturma yapıldığı ve ölümde...

İstanbul'da 5 yıldızlı bir otelin odasında, transparan kadın kıyafeti ve jartiyerle ölü bulunan Ankara Barosu avukatlarından Serkan Sönmez'in ölümüne ilişkin takipsizlikle sonuçlanan soruşturma, Yargıtay'ın eksik soruşturma yapıldığı ve ölümde hala şüphelerin kaldığı gerekçesiyle "kanun yararına" bozmasıyla yeniden açıldı.

Ankara Barosu avukatlarından Serkan Sönmez'in, 29 Temmuz 2012'de bir otel odasında üzerinde transparan kadın elbisesi ve jartiyerle ölü bulunmasının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı. Otelin kamera kayıtlarında yapılan inceleme sonucunda, Sönmez'in odasına en son masör M.P.'nin girdiği ve çok kısa süre kaldığı tespit edildi. Soruşturma kapsamında şüpheli olarak gözaltına alınan M.P. ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Yaklaşık 6 ay boyunca şüpheli ölümü soruşturan savcılık, Ocak 2013'de, Sönmez'in kullandığı maddeler sonucu zehirlenerek öldüğünü belirterek, odasına en son giren kişi olarak tespit edilen masör M.P. hakkında takipsizlik kararı verdi.

SÖNMEZ'İN AVUKAT EŞİ TAKİPSİZLİK KARARINI YARGITAY'A TAŞIDI

Serkan Sönmez'in eşi Figen Sönmez'in, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın takipsizlik kararına yaptığı itiraz, Bakırköy 15. Ağır Ceza Mahkemesince reddedilmesi ile takipsizlik kararı kesinleşti.

Avukat Serkan Sönmez'in kendisi gibi avukat olan eşi Figen Sönmez takipsizlik kararına yaptığı itirazın reddedilmesi üzerine olağanüstü temyiz olarak da bilinen " Kanun yararına bozma" talebinde bulunarak soruşturma dosyasını Yargıtay'a taşıdı.

Figen Sönmez'in talebini değerlendiren Yargırtay 1. Ceza Dairesi ise İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca verilen takipsizlik kararına yapılan itirazın, Bakırköy 15. Ağır Ceza Mahkemesince usule ve yasaya aykırı olarak reddedildiğini belirterek, mahkeme kararının kanun yararına bozulmasına karar verdi.

EKSİK SORUŞTURULDU, ÖLÜMDEKİ ŞÜPHELER GİDERİLMEDİ

Dosya kapsamına göre, eylemin kasten öldürme veya ihmali davranışların kasten adam öldürme suçu kapsamında kalma ihtimaline dikkat çeken Yargıtay 1. Ceza Dairesi'nin kararında, kamera görüntülerinde cesedin bulunduğu odaya son olarak şüpheli M. P.'nin girdiği ve odada çok kısa bir süre kaldığının tespit edildiğini belirtti. Oda içerisindeki bazı yastıklarda kan lekelerinin bulunduğu vurgulanarak, Sönmez'in ölümüne bir başka şahsın neden olma ihtimalinin bulunduğu ifade edildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan soruşturma sırasında, Sönmez'in ölüm zamanının, şüpheli M. P. ile Sönmez'in telefon ile en son görüşme yaptığı kişilerin tespit edilmediği kaydedildi.

Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'nın otopsi raporuna göre, Sönmez'in ölümünün çoklu madde zehirlenmesi sonucu meydana geldiği ancak bu maddenin kim tarafından, ne şekilde temin edildiğine dair bir araştırma yapılmadığı, zehirlenmeye neden olan madde ya da maddelerin maktulün kendi rızasıyla kullanıp kullanmadığı hususunun irdelenmediği belirtildi. Araştırılıp sonucuna göre karar verilmesi, hususlarının eksik bırakıldığı, dolayısı ile ölümün hala şüpheli durumda kaldığı ifade edildi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Serkan Sönmez Yargıtay Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title