Haberler

Fransa'da Merkez Sağ Parti, Seçimin Favorisi

Güncelleme:

Fransa'da düzenlen son kamuoyu araştırması, merkez sağdaki UMP'nin, düzenlenecek Avrupa Parlamentosu seçimlerinin favorisi olduğunu ortaya koydu.

Fransa'da düzenlen son kamuoyu araştırması, merkez sağdaki Halk Hareketi Birliği'nin (UMP), mayıs ayında düzenlenecek Avrupa Parlamentosu seçimlerinin favorisi olduğunu ortaya koydu.

"OpinionWay" kamuoyu şirketi tarafından Le Figaro gazetesi için yapılan araştırmaya göre, UMP'nin listesi oyların yüzde 22'sini alacak.

Yabancı düşmanlığı ile tanınan aşrı sağcı Ulusal Cephe'nin oyların yüzde 20'sini alması beklenen seçimde, iktidardaki Sosyalist Parti'nin listesinin ise yüzde 16 oranında oy alması bekleniyor. Seçimlere üç ay kala, kararsız seçmenlerin oranı ise yüzde 21 civarında.

Fransa'da iki turlu düzenlenen yerel, genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerin aksine seçmenler, Avrupa Parlamentosu seçimlerinde bir kez sandığa gittiği için aşırı sağ parti, bu yarışta daha fazla etki ve gücünü gösterme imkanına sahip. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Halk Hareketi Birliği Fransa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title