Haberler

Avrupa da Sığınmacı Krizi - Fischer-Mattarella Görüşmesi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer'in İtalya Cumhurbaşkanı Segio Mattarella'yı askeri törenle karşılaması,- Fischer ile Mattarella görüşmesi,- Fischer ile Mattarella ortak basın toplantısı, Avrupa'da sığınmacı kriziAvusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer ile İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, sığınmacı krizine Avrupa düzeyinde ortak bir çözüm bulunması çağrısında bulundu Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer ile İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, sığınmacı krizine Avrupa düzeyinde ortak bir çözüm bulunması çağrısında bulundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer'in İtalya Cumhurbaşkanı Segio Mattarella'yı askeri törenle karşılaması,- Fischer ile Mattarella görüşmesi,- Fischer ile Mattarella ortak basın toplantısı, Avrupa'da sığınmacı kriziAvusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer ile İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, sığınmacı krizine Avrupa düzeyinde ortak bir çözüm bulunması çağrısında bulundu Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer ile İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, sığınmacı krizine Avrupa düzeyinde ortak bir çözüm bulunması çağrısında bulundu.Fischer ile Mattarella, Hofburg Sarayı'nda gerçekleştirdikleri ikili ve heyetlerarası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Fischer ile Mattarella, Avrupa'ya yönelen sığınmacı akını ile başedebilmek için AB düzeyinde ortak çözüm bulunması gerektiğini ifade etti.Cumhurbaşkanı Fischer, Avrupa'da sığınmacıların adil bir şekilde dağılımının gerekli olduğunu belirterek, bunun için özel bir AB Zirvesi yapılması fikrine katıldığını bildirdi. Avusturya'nın sığınmacı krizinden olumsuz etkilendiğini vurgulayan Fischer, "Sığınmacılar, şu anda Avrupa'nın bir numaralı sorunu haline geldi. Hükümet Başkanları konuyu gündemlerine almalı" dedi.Cumhurbaşkanı Mattarella ise sığınmacı sorunu ile mücadele edebilmek için bütün AB üyesi ülkelerin daha fazla sorumluluk alması gerektiğine işaret etti. Krizin her geçen gün daha fazla derinleştiğine vurgu yapan Mattarella, "Tek başına ülkeler bu sorunun altından kalkamaz. Birlik olarak ancak bu sorunu üstesinden gelebiliriz" ifadesini kullandı. Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler, artan sığınmacı krizini çözmek istiyor ancak metot konusunda anlaşamıyor. Almanya, Fransa ve Avusturya, AB üyesi ülkeler arasında sığınmacıların adil dağıtımını öngören kota sistemini savunuyor. Macaristan, Slovakya, Çek Cumhuriyeti ve Polonya gibi ülkeler, kota sistemine karşı çıkıyor. Almanya Başbakanı Merkel, kota sisteminin görüşülmesi için bir an evvel AB zirvesi yapılması talebinde bulunmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Heinz Fischer Avusturya İtalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title