Haberler

ATSO 130. Kuruluş Yıldönümünü Kutladı

Güncelleme:

ATSO 130. Kuruluş Yıldönümünü Hillside Su Hotel Toplantı Salonunda gerçekleştirilen bir törenle kutladı.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) 130. Kuruluş Yıldönümünü Hillside Su Hotel Toplantı Salonunda gerçekleştirilen bir törenle kutladı.

Bu yıl 130. yaşını düzenlediği etkinliklerle kutlayan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Hillside Su Hotel toplantı salonunda gerçekleşen yemekli davet'de üyelerini ve konuklarını ağırladı.

Geceye eski ve yeni meclis üyelerinin yanı sıra Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, A.Ü Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Emniyet Müdürü Ali Yılmaz ve CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar katılırken, Gece'de bir konuşma yapan ATSO Başkanı Osman Çetin Budak; "Antalya'nın başarısı Türkiye Cumhuriyeti'nin başarısıdır. Bu nedenle kurtuluş savaşı vererek Cumhuriyetimizi kuran ve bugünün güçlü temellerini atmış olan Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını ve o günlerde Antalya'dan kurtuluş savaşına destek vermiş Antalyalıları saygıyla anıyorum. Yüzyıl önce üzerine giyecek elbise bulmakta sıkıntı çeken Antalyalı, bugün Dünya'nın her yerine ihracat yapmaktadır. 1927 yılında bin civarında işyerine sahip Antalya'da bugün iş yeri sayısı 60 bine ulaşmış, ATSO'nun üye sayısı 30 bini aşmıştır. Son 30 yıl içerisinde Antalya her alanda sıçrama yaptı ve bugün Antalya Türkiye ekonomisinde bir çok alanda dördüncü sıraya yerleşti. Son 15 yılda Türkiye'nin ihracatı beş kat arttı, Antalya'nın ihracatı ise 10 kat arttı." dedi.

Budak Konuşmasının devamında Akdeniz Üniversitesince hazırlanan ATSO Tarihi Eseri çalışmasının önemini vurgulayarak bu eserin odamızın kültürünün ve kimliğinin güçlenmesi açısından önemli bir kilometre taşı olacağına inanıyorum ve bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum dedi.

Gecede ayrıca ATSO Tarihi Eseri çalışmalarına verdikleri katkıladan dolayı A.Ü Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe ve öğretim üyelerine Osman Çetin Budak Tarafından teşekkür plaketi sunuldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ahmet Altıparmak Mustafa Akaydın Hillside Antalya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title