Haberler

Arıcılar, Bal Borsasının Kurulmasını İstiyor

Güncelleme:

Ordu Arıcılar Birliği Başkanı Necati Aydın, bal fiyatlarının belirleneceği bal borsasının kurulmasını istediklerini söyledi.

Arıcılar bal borsasının kurulmasını istiyor- Ordu Arıcılar Birliği Başkanı Aydın: "Bal borsasını önemsiyor ve ilimizde kurulmasını istiyoruz" Ordu Arıcılar Birliği Başkanı Necati Aydın, bal fiyatlarının belirleneceği bal borsasının kurulmasını istediklerini söyledi. Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bal borsasının Türkiye'de sadece Marmaris'te kurulduğunu belirtti.Ordulu arıcılar olarak bal borsasının kurulmasını istediklerini ifade eden Aydın, konuyla ilgili girişimlerde bulunduklarını kaydetti. Türkiye'de en fazla arıcının olduğu ve bal üretimin yapıldığı Ordu'da bal borsasının kurulmasını önemsediklerini ifade eden Aydın, "İlgili yerlerle görüşmelerimize başladık. İnşallah kısa sürede sonuç almayı bekliyoruz" dedi.Bal borsasının arıcılara ve sektöre çok ciddi fayda ve katkılarının olacağını vurgulayan Aydın, şunları kaydetti: "Ordu'da devam eden Arım Balım Peteğim Projesi tamamlandığında ilimizde uluslararası bir laboratuvar kurulacak. Bu laboratuvarda tahlil edilen ballar aynı fındık randımanında olduğu gibi bal da kalitesine göre ayrılacak. Bu balında borsada bir değeri ve fiyatı olacak. Böylelikle serbest piyasada bal fiyatları belirlenecek. Hem petekli bal hem de süzme balın fiyatı burada belirlenmiş olacak. Vatandaşlarımız fındıkta olduğu gibi bal fiyatını bu borsa aracılığıyla takip edebilecek. Bu açıdan arıcılar olarak bal borsasını önemsiyor ve ilimizde kurulmasını istiyoruz." .

Kaynak: AA / Güncel

Necati Aydın Aydın Bal Türkiye Ordu Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

Doğal balmobilWeb@haberler.com:

Sahte ballar son olur inşallah

0
0
yanıtYanıtla
Doğal balmobilWeb@haberler.com:

Sahte ballar son olur inşallah

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title