Haberler

Arazi Toplulaştırma Toplantısı Yapıldı

Güncelleme:

Tarım arazilerinde parçalanmayı önlemek amacıyla ilimizde yürütülen Arazi Toplulaştırması Bilgilendirme Toplantısı yapıldı.

Valimiz Sayın Mehmet Ufuk ERDEN başkanlığında 28 Haziran 2012 Perşembe günü saat 14.00'te yapılan toplantıya, Akpınar Kaymakamı Yıldız ÖZDOĞAN, Mucur Kaymakamı Arif YALÇIN, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kenan ŞAHİN, Kırşehir Ziraat Odası Başkanı Bekir TAN, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürleri, Projelerinin uygulandığı yerleşim yerlerinin belediye yetkilileri, köy muhtarları, yüklenici firma yetkilileri ile teknik elemanlar katıldı.

Toplantının açılışını yapan Valimiz Sayın Mehmet Ufuk ERDEN konuşmasında; "Tarım arazilerinin çeşitli nedenlerle küçülüp parçalara bölünmesi verimliliği azaltmakta ve ekonomik tarım yapılmasını zorlaştırmaktadır. Bunu önlemenin yolu ise arazi toplulaştırması yapılmasından geçmektedir. İlimizde 3083 Sayılı Sulama Alanlarında Arazi Düzenlenmesine Dair Tarım Reformu Kanunu Çerçevesinde değişik tarihlerde 31 adet yerleşim yeri uygulama alanı olarak ilan edilmiştir. Bu toplantıda yapılan çalışmaları değerlendirmek ve varsa yaşanan sıkıntıları gidermek için görüş alış-verişinde bulunacağız," dedi.

Sayın Valimizin konuşmasının ardından Arazi Toplulaştırması yapılan Sıdıklı Arazi Toplulaştırma Projesinde 5 köy, Mucur-Aksaklı Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmeti Projesinde 7 Köy, Dulkadirli Arazi Toplulaştırma Projesinde 2 Kasaba, Çiçekdağı ilçesindeki 4'ü Aşağı Sekili Projesi içerisinde olmak üzere 11 Yerleşim yeri, Akçakent ilçesinde devam eden 2 Yerleşim yeri ve Yozgat İl Müdürlüğünce yürütülecek ihale aşamasındaki Gelingüllü Arazi Toplulaştırma Projesi ile Karova Barajı sulama sahasında kalmakta olan alanlarda yürütülecek proje çalışmaları hakkında değerlendirmeler yapıldı.

Toplantı, Arazi Toplulaştırması hakkındaki soru ve önerilerin değerlendirilmesi ile sona erdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Ufuk Kırşehir Akpınar Mucur Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title