Haberler

Antalya - Savarona Soruşturması Sürüyor

Gözaltına Alınanlar Bugün Sağlık Kontrolünden Geçirilecek

Gözaltına alınanlar bugün sağlık kontrolünden geçirilecek

ANTALYA İl Jandarma Komutanlığı'nın Savarona yatının da kullanıldığı insan ticareti ve fuhuş operasyonuna yönelik soruşturması devam ediyor. Gözaltında tutulan 8'i çete üyesi, 13'ü mağdur kadın toplam 21 kişi, bugün sağlık kontrolünden geçirilecek.

Antalya İl Jandarma Komutanlığı'ndan Savarona yatının da kullanıldığı insan ticareti ve fuhuş operasyonuna, 2009 yılı sonlarında Antalya'nın Serik İlçesi'ne bağlı Boğazkent Beldesi'nde bir kişinin yakalanmasıyla başladı. Bu kişinin Ukrayna ve Rusya'daki mankenlik ajanslarından temin ettiği aralarında 18 yaşından küçüklerin de bulunduğu kızları Antalya'daki turizm belgeli tesislerde maddi durumu iyi olan kişilere yüksek paralar karşılığında pazarladığı bilgisine ulaşan jandarma, 7 ay boyunca teknik takip yaparak delil topladı. Dün saat 11.00 sıralarında operasyon için düğmeye basan jandarma, Antalya merkez, Belek Beldesi, İstanbul ve Muğla Göcek'te demirli bulunan Savarona yatına yaptığı eşzamanlı operasyonda aralarında Kazak işadamı T. A'nın de bulunduğu 8 kişilik çeteyle Rusya ve Ukrayna uyruklu 15 kadını gözaltına aldı. Kadınlardan 2'si yattaki işadamlarının sevgilisi çıkınca serbest bırakıldı. İnsan ticareti mağduru 13 kadın ise kurtarıldı. Savarona yatı Göcek Limanı'na çekilirken, yattaki arama gece geç saatlerde son buldu.

İstanbul'da ve Göcek'te gözaltına alınanlar gece geç saatlerde Antalya İl Jandarma Komutanlığı'na getirildi. Fuhuş ve insan ticareti çetesinin üyesi olmakla suçlanan 8 zanlı Serik İlçesi'ne bağlı Belek Jandarma Karakolu'na gönderilirken, yaşları 18- 19 olan 13 mağdur kadın ise Merkez Jandarma Komutanlığı'nda tutuluyor. Toplam 21 kişi, bugün sağlık kontrolünden geçirilecek. Operasyonun başladığı andan itibaren 35 kişinin ifadesinin alındığı, fuhuş çetesiyle ilişkisi olmadığı anlaşılan gemi kaptanı, personel ve aracı tur şirketi yetkililerinden oluşan 14 kişinin ifadelerinin ardından serbest bırakıldığı belirtildi.

Atatürk'ün vefatından sonra Türkiye Denizcilik İşletmeleri'ne devredilen ve 1989 yılında Kahraman Sadıkoğlu tarafından 49 yıllığına satın alınan Savarona'yı ABD'de yaşayan Kazak işadamı T.A'nın günlüğü 50 bin dolardan Sadıkoğlu'ndan kiraladığı belirlenmişti.

Gözaltındaki mağdur kadınlar ifadelerinin ardından savcılık talimatıyla sınırdışı edilmek üzere Yabancılar Şubesi'ne teslim edilecek, 8 zanlı ise yarın adliyeye gönderilecek.

Ahmet İSTEK- Soner KOCAER- Namık Kemal KILINÇ/ANTALYA, (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title