Haberler

Anne Mahkumlar İçin 'Prangalı Ev Hapsi' Önerisi

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Yıldırım Ramazanoğlu, 'kader mahkumu' olarak nitelendirilebilecek suçlardan dolayı hapis cezası alan kadın mahkumların, cezalarını evlerinde 'elektronik pranga' ile çekebilmesi önerisini gündeme taşıdı.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Yıldırım Ramazanoğlu, 'kader mahkumu' olarak nitelendirilebilecek suçlardan dolayı hapis cezası alan kadın mahkumların, cezalarını evlerinde 'elektronik pranga' ile çekebilmesi önerisini gündeme taşıdı.

AK Parti Kahramanmaraş İl Kadın Kolları Kongresi'nde konuşan Ramazanoğlu, kadına yönelik pozitif ayrıma yeni bir boyut kazandırdı. Çağlayancerit ilçesinde yaşayan Kezban Çetin isimli bir kadının seçimlerde yanlışlıkla ikinci kez oy kullanması nedeniyle 3 yıl ceza aldığını ve bu konudan büyük üzüntü duyduğunu anlatan Ramazanoğlu, özellikle de anne olan kadınların elektronik prangayla cezalarını evlerinde çekmesi gerektiğini ifade etti. Ramazanoğlu, "Açıkçası bir hüznümü dile getirmek istiyorum. Buradan

yola çıkarak durumdan vazife çıkartalım. Ben buradan Çağlayanceritli Kezban kardeşime ve eşi Fatih kardeşime selam ediyorum. Kezban kardeşimiz şu anda cezaevinde. Nedeni 2009 yerel yönetim seçimlerinde yanlışlıkla ikinci kez oy kullanması. Bu kardeşimizin çok ağır sağlık sorunları olmasına rağmen ve bir şekilde heyet raporu ile bunu ispat etmesine rağmen bu kardeşimiz 3 yıl hapisle cezalandırıldı. Şu anda da anne olmasına rağmen çocuklarından ayrı kalarak cezaevinde çile dolduruyor. Karşılıksız çekin bile

hapis cezalarını kaldırmayı düşündüğümüz ve bu konuda faaliyet gösterdiğimiz şu günlerde bu şefkatimizi bu sevgimizi bu hoşgörümüzü annelerden niye esirgiyoruz" dedi.

Bu konu için bir yasa tasarısı hazırlanabileceğini işaret eden Ramazanoğlu, salondaki kadınlardan destek istedi. Böyle bir uygulamanın dünyaya da örnek olabileceğine dikkat çeken Ramazanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Onun için hukukçu kardeşlerim de buradayken onların da yardımıyla bende onların bir kardeşi olarak bu konuya ön ayak olmaya ne dersiniz? Belli şartlar dahilinde anne olan hanım kardeşlerimiz, herhangi bir sebeple hapis cezası aldıklarında bunu elektronik prangayla çekmeleri hususunda bir yasa tasarısı düzenleyebilir miyiz? Bunda sizlerden gelen talep bizim en büyük desteğimiz olur. Bu suretle Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmiş oluruz ve özellikle annelik görevi olan, çocukları belli yaş grubunda olan

annelerin ceza konusu olan suç her neyse bunu da doğru şekilde tanımlamak suretiyle bu annelerimizi hapsetmeden, herhangi bir nedenle kader mahkumu olarak çekmekte oldukları cezalarını evlerinde elektronik prangayla yani bilek bandıyla çekmeleri sağlanabilir. Bu hakikaten şu anda dünyada da örneği olmayan bir çalışma olabilir. O bakımdan Türkiye'mizin bu konuda ön ayaklık yapması son derece yararlı olabilir diye düşünüyorum."

Kadına yönelik pozitif ayrım konusuna da değinen Ramazanoğlu, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç'in eşi ve kongrenin divan başkanı olan Adile Güvenç'i örnek gösterdi. Güvenç'in üstlendiği görev ve sorumlulukları sıralayan Ramazanoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Şimdi bir kadınla bir erkeği karşılaştıracağız. Adile Hanım Sıtkı Bey kardeşimizin eşidir. Adile kardeşimizin hali hazırda icra etmekte olduğu kaç tane aktif fonksiyon ve görev var biliyor musunuz? Adile kardeşimiz öncelikle anne, sonra ev hanımı, sonra iş kadını, sonra siyasetçi. Tabii bu arada bu saydıklarımızın yanı sıra 5 tane çocuk büyütmüş. Yani Adile hanımın 10 tane görevi var. Yani 10 parmağında 140 görevi var. Bu parmaklarından birisi siyaset dikkat. Yani adile kardeşimiz ancak bir parmağı ile

siyaset yapabilirken Sıtkı Bey kardeşim 10 parmağıyla siyaset yapıyor. Yani kardeşlerim Adile hanıma 9 destek sağladığımız da ayrım yapmıyor ancak adaleti sağlamış oluyoruz. Pozitif ayrım ondan sonra başlıyor. Tabi Adile hanımın bir de Sıtkı beye verdiği destek var. Aslında pozitif ayrımı peygamberimiz yapmış. Ne diyor 'cennet anaların ayağı altındadır.' Bu bakımdan annelerimiz çok önemlidir."

Ramazanoğlu, cep telefonu numarasını da söyleyerek, yaşanılan her problemde 24 saat kendisine ulaşılabileceğini sözlerine ekledi. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bedrettin Yıldırım Kahramanmaraş Sıtkı Güvenç Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! YALI ÇAPKINI 68. BÖLÜM CANLI İZLE! #127916 Yalı Çapkını son bölüm tek parça FULL izle! 4 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 4 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 4 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title