Haberler

Anne Emel Korkmaz Katiller En Ağır Şekilde Cezalandırılsın

Kayseri Adliyesi'nde görülen Ali İsmail Korkmaz davasının 3. duruşmasının sona ermesinin ardından davayı izlemek için kente gelen Gezi eylemlerinde hayatlarını kaybedenlerin anneleri, mahkeme sonunda açıklama yaptı.

Kayseri Adliyesi'nde görülen Ali İsmail Korkmaz davasının 3. duruşmasının sona ermesinin ardından davayı izlemek için kente gelen Gezi eylemlerinde hayatlarını kaybedenlerin anneleri, mahkeme sonunda açıklama yaptı. Davayı takip etmek için adliye önünde çevrilen alanda bekleyen eylemcilerin yanına giden aileler burada eylemcilere teşekkür etti.

SİZİN SAYENİZDE ADALET YERİNİ BULACAK

Alanda konuşan Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz; Adalet ne kadar var bu tartışılır. Sizin sayenizde bu halkın sayesinde adalet yerini bulacak ve katiller en ağır şekilde cezalandırılacak dedi. Baba Şahap Korkmaz da kalabalığa seslenerek; Hepiniz Ali'siniz, Ethem ve diğerlerisiniz. Hepiniz birbirinizden daha değerlisiniz, teşekkür ederiz diye konuştu.

BAŞBAKAN'A SORUYORUM, BAŞKA ÖLEN DE Mİ VAR

Ahmet Atakan'ın babası Ali Atakan ise Kayseri Adliyesi'nde yaşadığı olayları asla unutmayacağını belirtti. Atakan, şöyle konuştu; Hepiniz kardeşlerimiz, yoldaşlarımızsınız. Bugün Adliyenin içinde bir olay yaşadım ölünceye kadar gider. Çünkü unutmayacağım. 'Dövülerek ölen Ali İsmail değildi' Bunu katilin avukatı söylüyor. Acaba o kimdi Bir tane daha mı ölü vardı Bunu kamuoyuna ve Başbakan'a soruyorum o kim HEPİNİZ BERKİN OLUN, KIRMADAN DÖKMEDEN HAKKINIZI ARAYIN

Berkin'in babası Sami Elvan da, kalabalığa seslenerek, şunları söyledi; Ali İsmail'i kaybetmedik. Siz hepiniz Ali İsmail'siniz, çocuklarımızsınız. Yine gördük ki, hala adalet yok. Adaletin a'sı yok. Sadece adaletin kime teşkil ettiği belli. Hırsızların, haydutlara çalışıyor. Adalet masumlara değil, halktan özgürlükten yana değil. Adalet diliyoruz ki bir gün yerini bulacak, aynı konuma kendileri düşecekler. Yarın bugün yanlış yaptık diyecekler. Bu yanlıştan dönmelerini istiyoruz. Bu gençler bir şey yapmadı. Adalet, özgürlük için sokağa çıktılar. Bundan sonra çocuklarımızın kaybolmaması, herhangi bir dostumuzun, yoldaşlarımızın burnu kanamasın tek temennimiz bu. Berkin, 52 dakika sonra geri dönüyor ve daha sonra 269 gün yaşam mücadelesi verdi ve direndi. Sizlerden de şunu bekliyorum, onun gibi olun direnin ve adalet arayın. Sadece haklarımızı savunarak yasal yollardan savunarak, kırarak dökerek değil. Yani onlar gibi vahşice değil

Abdullah Can Cömert'in annesi Hatice Cömert de davaya destek veren herkese teşekkür ederek, Başbakan recep Tayyip Erdoğan'a tepki gösterdi. Cömert; Bu hükümet adaletsiz. Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı adayı olmuş ama yakışmaz. Çünkü adaleti iyi yürütmedi dedi. Aileler daha sonra eylemcilerin arasından CHP minibüsüne binere ayrıldı.

4. DURUŞMA 9 EKİM'E ERTELENDİ

Ali İsmail Korkmaz davasında Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi 4.duruşmanın 9 Ekim'de yapılmasını, noksan evrakların da bu tarihe kadar tamamlanmasını kararlaştırdı. Mahkeme heyeti bu arada, tutuklu sanıklar polis memuru Mevlüt Saldoğan, fırıncı İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu, Muhammet Vatanseven, fırın işçisi Ebubekir Harlar'ın tutukluluk hallerinin devamına,tutuksuz sanık polis memurları Şaban Gökpınar, Hüseyin Engin, Yalçın Akbulut'un da tutuksuz olarak yargılanmalarının devamına karar verdi. 3. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, bu arada 9 Ekim'de yapılacak 4.duruşmaya kadar TÜBİTAK, Eskişehir Sağlık Müdürlüğü, Adli Tıptan gelecek yazıların sorulmasına, Eskişehir Jandarma Komutanlığına olayla ilgili zanlıların iddia ettiği Ali Taran ve Uğur Dingiz kişilerin jandarmada görevli olup olmadığının yazı yazılmasına, Eskişehir Emniyet Müdürlüğüne yazı yazılarak sanık Şaban Gökpınar'ın telsizi olup olmadığı ve olay günü telsiz görüşmesi yapıp yapmadığının sorulmasına, Ali İsmail Korkmaz'ın arkadaşları Yaşar Kolkuvvet ve Tuna Tiryaki'nin ifadelerinin alınmasına, zanlılardan Ramazan Koyuncu'ya avukat verilmesi için yazı yazılmasına, bilirkişi raporlarının da dosyaya eklenmesini eskişehir jandarma komutanlığına yazılması yolunda da karar aldı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera Cafer ZENGİN - Tahsin GÜNER KAYSERİ,(DHA)

===============================================

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali İsmail Korkmaz İsmail Koyuncu Emel Korkmaz Kayseri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title