Haberler

Anket Şirketlerinden Erken Seçim Uyarısı

Güncelleme:

Araştırma şirketleri, gerginlikten kurtulan halkın rahat bir nefes aldığını, muhtemel bir erken seçim kararı ile yeniden aynı stresi yaşamak istemediğinin altını çiziyor.

Türkiye, on beş aylık bir seçim maratonunun ardından ilk kez seçim gündemi olmayan bir hafta geçirdi. 30 Mart yerel seçimleri ardından 10 Ağustos'taki cumhurbaşkanlığı seçiminin yapıldığı 2014 ve 7 Haziran seçimleri; 15 ay gibi kısa sürede üç ayrı seçim yarışına sahne oldu. Halkın seçimlerin bitmesi ile rahatladığına vurgu yapan araştırma şirketlerinin başkanları, muhtemel bir erken seçimin huzura da ekonomiye de zarar vereceği uyarısında bulundu.

METROPOLL: 2015 KAYIP YIL OLUR

Metropoll Araştırma Şirketi Başkanı Prof. Özer Sencar, halkın büyük kısmının geçim sıkıntısı derdinde olduğunu, koalisyon tartışmalarının karın doyurmayacağını belirtti. Sencar, "Halk oyunu verip kenara çekildi. Varsa işine, gücüne döndü. Siyasilerin tartışmaları artık halkın kahve sohbeti konusudur. Halk bu bağlamda rahatlamıştır." dedi. Halkın, siyasilerden kendi kararlarına saygı duyulması beklediğini ifade eden Sencar, "Halk oyunu boşa çıkartmayacak şekilde kararların alınmasını bekliyor. Muhalefet partilerinden, beklentilerine uygun hareket ederek hükümet kurma çalışmalarına katılım bekler." şeklinde konuştu. Sencar, ayrıca muhalefetin halkın kendilerine verdiği mesajı iyi değerlendirmemesi halinde muhtemel bir erken seçimde büyük siyasi risk almış olacağını söyledi. Sencar, "Ekonomi bir seçim stresine daha dayanabilir mi, ne kadar dayanır, bilmiyorum. Erken seçim, olası birçok yatırımı erteleyebilir. 2015 ekonomi adına kayıp yıl olur. Bu durum da illaki vatandaşa yansır." dedi.

GEZİCİ: TOPLUM RAHAT NEFES ALDI

Seçim öncesi ve seçim sürecini değerlendiren Gezici Araştırma Şirketi Başkanı Murat Gezici ise, "Bu seçim önemli sonuçlar verdi. AK Parti 13 yıl aradan sonra iktidar olamadı. HDP ilk kez siyasi bir katkı sağladı. Başkanlık artık konuşulmayacak. Seçmen koalisyona evet diyor. Halk huzur ve barış içinde işine ve geleceğine odaklanmak istiyor." görüşünü dile getirdi. Türkiye'nin giderek kutuplaşmaktan ve siyasi baskı altında yaşamaktan yorulduğunu vurgulayan Gezici, "Okullarda öğrenciler zorla mitinglere götürülüyorlardı, medya patronları ve işadamları muazzam bir baskı altında yaşıyorlardı. 1923'ten bu yana bu denli büyük bir baskı yaşanmamıştı. İnsanlar uzun bir süre sonra 8 Haziran sabahına ümitle uyandı. Halk uzun bir sürenin ardından rahat bir nefes aldı." ifadelerini kullandı.

"EN AZ İKİ YIL SONRA OLMALIDIR"

AK Parti'nin 'koalisyon hükümeti kaos getirecek, iç gerginlik çıkaracak' söylemleri ile erken seçime gitme hazırlığının çok yanlış olduğunu belirten Gezici, bu durumun sadece AK Parti'nin daha hızlı dibe batmasına sebep olacağını kaydetti. Vatandaşın sandıkta koalisyonu tercih ettiğine dikkat çeken Gezici, "İnsanlar bu denli rahatlamışken, koalisyon denenmeden erken seçim yapılması, halkın huzuruna zarar verir. Vatandaş, bilerek koalisyonu istemiştir. Erken seçim olsa dahi en az iki yıl sonra, koalisyon ciddi bir şekilde denendikten sonra olmalıdır." dedi. (Kaynak: Zaman)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Murat Gezici Ak Parti Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (13)

MHP 55:

YETER KARDEŞİM . . SEÇİM PARASI BENİM CEBİMDEN ÇIKIYOR , MAAŞLI 3-5 TROLL ERKEN SEÇİM DİYOR BURALARDA. . YAMYAMLAR VERİN PARASINI ÖYLEYSE

9
20
yanıtYanıtla
AsvmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Seçim olsun istiyoruz şartla şurtla hükümet kurulmaz akp birinçi parti ikdidar parti akp.

19
7
yanıtYanıtla
Uzman kişiMobil-IOS:

Akp den daha iyisi yok al iştte secim sonucları hala ben diyorlar ülke umurlarında degil hepsi cıkar peşinde mhp nin en yakın destek vermesi gerekli parti

13
5
yanıtYanıtla
HakyemezmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Akp siz türkiyede zengin daha zengin fakir daha fakir 80li 90li yillari düsünün

7
9
yanıtYanıtla
ergunmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Yaf anlamadiklari oysuz Başbakan olmak isteyen chp 40 bakanlik iseyen mhp utanin be yok oldunuz Hdp sizi geçti Bush hoca gitti ocalan geldi ona danışın artik

15
1
yanıtYanıtla
yorumMobil-ANDROID:

erken seçim ak partiyi kurtarır Türkiye yı kurtarır koalisyon demek anlaşmazlık demektir buda dış güçleri sevindirir

7
6
yanıtYanıtla
Egeli:

Aynen lan rahat nefes aldik istemiyoruz yaparlarsa akpnin oyu düşer ahansa buraya yazıyorum sueiywliy mülteci politikası birinci sebep

3
6
yanıtYanıtla
memet. Mobil-ANDROID:

iyi ya gidin secime akp iyice batsın.

2
6
yanıtYanıtla
MHP 55:

ERKEN SEÇİM KAÇA MAL OLUYORSA , ERKEN SEÇİMİ İSTEYEN PARTİNİN ÖZ VARLIĞINDAN KARŞILANSIN BÜTÜN MASRAF. . !!!

7
1
yanıtYanıtla
Men-de-burMobil-IOS:

Kaynak zaman:))) şirket gezici AKP daha hızlı dibe batarmış da endişeleri:))

2
3
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title