Haberler

Ankara İtfaiyesinden Uyarı

Ankara itfaiyesi, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi üzerine "Aşırı sıcaklar yangın riskini artırıyor" uyarısında bulundu.

Ankara itfaiyesi, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi üzerine "Aşırı sıcaklar yangın riskini artırıyor" uyarısında bulundu. İtfaiye yetkilileri, Başkentlilerin serinlemek için göl, gölet ve akarsulara girmenin oldukça tehlikeli olduğuna ilişkin bir kez daha dikkatlerini çekti.

Ankara'da yaz aylarında yangın sayısında büyük artışın gözlendiğini hatırlatan Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Ceyhun Tonguç Karakuş, sıcak hava koşullarında alev almaya uygun kuru ot, saman, çöp ve ekin alanlarında meydana gelen yangınlarla bu sayının günde 50'ye kadar ulaştığını söyledi. Sıcaklıkların artmasıyla meydana gelen yangınların ot, saman, çöp ve ekin alanlarında yoğunlaştığına dikkat çeken Karakuş, bu tür yangınların fidanlık veya ormanlık alanlara sıçrama riski taşıdığına dikkat çekti.

Bu sene kış ve bahar mevsimlerinin yağışlı geçmesi nedeniyle yabani otların aşırı büyüdüğünü, bu nedenle daha titiz davranılması gerektiğini belirten Karakuş, yaz sıcaklarının yaşandığı bugünlerde, vatandaşlardan kuruyan ot, saman ve ekin alanlarını yakmamalarını, bu tür küçük yangınların büyük felaketlere neden olabileceğini akıllarından çıkarmamalarını istedi.

Yetiştirilmesi zor ve uzun yıllar süren orman ve ağaçlık alanlarındaki yangınların çıkış nedeninin büyük oranda tedbirsizlik ve ihmalden kaynaklandığı kaydeden Karakuş, piknik için ormanlık ve yeşil alanları tercih eden vatandaşlar yaktıkları ateşin söndüğünden emin olmadan bırakmamaları, gerektiğinde ateşin üzerini toprakla örtmeleri konusunda dikkatli olmaya çağırdı. Kibrit ve sigaranın kesinlikle söndürülmeden atılmaması gerektiğini ifade eden Karakuş, güneş altında ısıyı odaklaştırarak büyük ölçüde yangın nedeni olan şişe ve cam parçalarının da rastgele etrafa bırakılmamasını dikkat edilecek önemli bir husus olarak kaydetti.

"BOĞULAN İKİ KİŞİNİN CESEDİNE DALGIÇLAR ULAŞTI"

Her yaz mevsiminde onlarca kişinin serinlemek amacıyla girdikleri sularda boğularak öldüğüne dikkat çeken Ankara İtfaiyesi dalgıçları, Emirler Köyü taşocağı mevkiinde 16 Haziran Cumartesi günü yine üzücü bir olayın yaşandığını belirttiler. Piknik yapmak amaçlı bölgeye giden bir ailenin küçük çocuğunun yağmur sularıyla oluşan gölete serinlemek amacıyla girdiğini, kısa bir süre sonra suda kaybolduğunun fark edilmesi üzerine kurtarmak isteyen ablasıyla birlikte boğulduğunu bildirdiler.

Ankara itfaiyesi dalgıçları havaların ısınması ile yaklaşan suda boğulma tehlikesini hatırlatarak güvenliği alınmış ve sağlık ekiplerinin bulunduğu havuzlar ve tesisler haricinde hiçbir suya girilmemesini, aksi halde üzücü olaylarla karşılanılacağını vurguladılar.

Başkent'te bulunan tüm baraj, göl, gölet ve kent sınırından geçen Kızılırmak ve Sakarya dahil olmak üzere tüm akarsuların yüzmek veya serinlemek amacıyla girilmeye uygun olmadığını hatırlatan yetkililer, ailelerin bu konuda çocuklarına mutlaka göz kulak olmaları gerektiğini kaydettiler. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ceyhun Tonguç Karakuş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title