Haberler

Ankara'daki Terör Saldırısında Ölen Serdar Ben, Baretiyle Uğurlandı

* Ankara'daki terör saldırısında ölen İnşaat İşçileri Sendikası kurucusu Serdar Ben için Gazi Cemevi'nde cenaze töreni düzenlendi.

* Ankara'daki terör saldırısında ölen İnşaat İşçileri Sendikası kurucusu Serdar Ben için Gazi Cemevi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Törende tabutun üzerine inşaat bareti konuldu. Ben'in yakınları tabuta sarılara gözyaşı döktü.

Düzenlenen yürüyüşe Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan ile Ethem Sarısülük'ün annesi Sayfı Sarısülük de katıldı.

Haber - Kamera: Enver ALAS - İstanbul / DHA

Ankara'da tren garı önündeki terör saldırısında hayatını kaybeden İnşaat İşçileri Sendikası kurucu üyesi 33 yaşındaki Serdar Ben Sultangazi'de son yolculuğuna uğurlandı

İnşaat işçiliği yapan Serdar Ben için Gazi Cemevi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Serdar Ben'in ailesi, yakınları, iş arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

AİLESİ, 'SERDAR BEN ÖLÜMSÜZDÜR' YAZILI 'T-SHİRT'LER GİYDİ

Tabutun üzerine inşaat bareti konduğu törende, ailesi ve yakınları Serdar'ın resminin bulunduğu 'Serdar Ben ölümsüzdür' yazılı t-shirtler giydi. Baba Seyidali Ben ile ağabeyleri Ali Haydar ve Hıdır Ben taziyeleri kabul etti. Abla Dilber Ben ise kardeşinin tabutuna sarılarak uzun süre gözyaşı döktü.

AĞABEYİ ALİ HAYDAR BEN: "HEPİMİZİN ACISI BİR"

Serdar Ben'in Ankara'da yaşayan ağabeyi Ali Haydar Ben, büyük bir acı yaşadıklarını belirterek, "Patlamada sadece kardeşimi kaybetmedim onlarca insan öldü, yüzlerce yaralı var. Bu acıyı bizler gibi yaşayanlar var. Hepimizin acısı bir" diye konuştu.

Ali Haydar Ben, patlamanın yaşandığı gün ile ilgili olarak ise şöyle konuştu:

"Mitingin olduğu gün Serdar ile telefonda konuştuk. Onunla miting alanında buluşacaktık. Bomba patlayıncı bir daha Serdar'dan haber alamadık. Önce bize Serdar'ın yaralılar arasında ve Numune Hastanesi'nde olduğunu söylediler. Biz oraya gittiğimizde yaralılar arasında ismi yoktu. Daha sonra Adli Tıp'ta bekledik. Muhtemelen olay anında hayatını kaybetmiş. Sendikadan gittiği arkadaşlarından 5'i öldü, 1'i kurtuldu. Kurtulan arkadaş ile konuştuk. Kendisi bize Serdar'ı en son patlamadan 5 dakika önce çay içerken gördüğünü söyledi"

"HUKUKİ MÜCADELEYE BAŞVURACAĞIZ"

Olayda önlem alınmadığı için devlet yetkililerini suçlayan Ali Haydar Ben, her türlü hukuki mücadeleye başvuracaklarını açıkladı.

GAZİ MEZARLIĞI'NDA TOPRAĞA VERİLDİ

Helallik alınmasının ardından, Serdar Ben'in cenaze namazının kılındı. Öte yandan kalabalık bir grup 'Serdar Ben ölümsüzdür' yazılı pankart ile bayrak, flamalar taşıyarak yürüyüş korteji oluşturdu. Kortejde Gezi olayları sırasında hayatlarını kaybeden Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan ile Ethem Sarısülük'ün annesi Sayfı Sarısülük de yer aldı. Grup yürüyüş boyunca sık sık sloganlar atarken, Ben'in cenazesi Gazi Mezarlığı'na kadar omuzlarda taşındı. Serdar Ben'in cenazesi Gazi Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ethem Sarısülük Berkin Elvan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title